CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Yalımkaya Çevre Köyleri Kültür Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin Çatacık Milli Parkı mesire alanında düzenlenen geleneksel pikniğine katıldı. Dernek Başkanı Yüksel Bayar, Yalımkayamuhtarı Mehmet Ali Cıbıl ve dernek yöneticilerinden Bayram Yumrukaya ile birlikte pikniğe katılarakhemşehrileriyle buluşan Çakırözer,ve yurttaşlarla tek tek ilgilendi ve pikniğe katılanların bayramını bir kez daha kutladı.
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen organizasyonda keyifli saatler geçirildiğini belirten CHP Milletvekili Çakırözer, oluşan bu birliğin, beraberliğin ve kardeşlik ortamının tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini vurguladı. “Ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz” diyen Çakırözer, tüm sorunların üstesinden ancak dayanışma ve kardeşlik içinde davranarak gelinebileceğini belirtti.
TAŞIMALI EĞİTİM VE SAĞLIK OCAĞI
Yurttaşların sorunlarını da dinleyen Çakırözer, yurttaşların taşımalı eğitim ve köyde bulunan sağlık ocağında hekim, hemşire ve ebenin bulunmamasına yönelik şikayetlerini dinledi. Vatandaşlar, “Çocuklarımız kendi büyüdükleri köyde eğitim alamama ve ulaşım zorluğuna katlanmak, aileler de bu durumun yarattığı sorunlara katlanmak zorunda kalıyor. Çocuklarımız köye en yakın 50 kilometre ötedeki okula gitmek zorunda kalıyor. Köyümüzde sağlık ocağı var ama ebemiz, hemşiremiz ve doktorumuz yok. Hastalık yaşanınca 50 kilometre uzaklıktaki Bozan’a ya da 60 kilometre ötedeki Alpu’daki hastaneye götürmek zorunda kalıyoruz. Bu durum büyük sorunlar yaratıyor, lütfen yetkililere sorunlarımızı iletin” yakınmasında bulundu.
CHP’li Çakırözer bu sorunları merkezi idareye ileteceğini ve çözüme kavuşturulması için Meclis’te tüm gayretiyle çalışacağını söyledi.
 
Editör: TE Bilişim