Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Şaban Bozbal, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 105. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Çanakkale Zaferi’nin sarsılmaz bir cesaretin timsali olduğunu söyledi.

“Dün, Çanakkale'yi geçmeye çalışanlar, bugün farklı yöntemlerle Türkiye'yi ele geçirme gayesi güdüyor.Türkiye ve Müslüman düşmanları bundan 105 yıl önce Çanakkale'yi geçmeye çalışanların bugünkü devamıdır” diyen Bozbal,  “Çanakkale,  iman gücünün, azmin fedakarlığın teknolojiyi bozguna uğrattığı yerdir. Çanakkale Zaferi, bir milletin istiklal ve istikbaline giden yolda doğan güneştir. Çanakkale, iman gücünün, azmin fedakarlığın teknolojiyi bozguna uğrattığı yerdir. Milletimiz, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir mücadeleyle yedi düveli, önce boğazın derin sularına batırmış, akabinde de toprağa gömmüştür. Ezelden beri hür yaşamış bir millete zincir vurmaya kalkanlar; Çanakkale'de aziz milletin insanüstü mücadelesine tanık olmuş ve bu şerefli millete selam durmuşlardır. Çanakkale Zaferi, sarsılmaz bir cesaretin timsali, mertliğin bir simgesi, ecdadımızın bizlere gösterdiği bir rehberdir. Bu rehber ile Türkiye, ilelebet yavuz ve muzaffer kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Sancağının bekası için hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah'ın şahit olduğunu ifade eden Bozbal şunları söyledi:

“Elleri kınalı, yüreğine sancak ve millet sevdası kazılı binlerce vatan evladı, neslinin huzur ve refah içinde yaşamını ifa etmesi için gözünü kırpmadan, canını düşünmeden şehadete yürümüştür. Şehit, şahitlikten gelmektedir. Şahitlik, tanık olmaktır. Sancağın bekası için şehadete ulaşan tüm vatan evlatlarımıza Rabbim şahittir. Milletimiz de bunlara şahittir. İstikbalimiz de bunlara şahit olsun diye var gücümüzle büyük bir gayret içerisindeyiz.

Bu muharebe harp tarihi içerisinde birçok ibretleri de ortaya koydu. Savaşı kazandıran ruh, gerçekten teknolojik gelişmelerin ötesinde manevi ruhtu. Çanakkale'de metrekareye 6 bin merminin düştü, karşılaşma ihtimali 6 milyonda bir olan mermilerin onlarcası birbiriyle çarpıştı.

Bu kadar yoğun bir muharebe içerisindeydi ama Türk askeri orada da askerliğin nasıl yapılması gerektiğini, savaşın ne olduğunu dünyaya büyük bir ibretle göstermiştir. Çanakkale üzerine saatlerce konuşsanız bitmez, arkası gelmez ama savaştaki Türk-İslam ruhunu bize aktaran yüce hadise,bu savaş, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin ayakta kalmasına sebep oldu. Hiçbir şey boşa gitmedi, hiç kimse hayatını boşa kaybetmedi. Bu yüzden geleceğe daha güvenli bakabilmek, bu coğrafyada devletimizi ebed müddet yaşatabilmek için Çanakkale ruhunu her sene daha fazla kuvvetle genç kuşaklara anlatmak mecburiyetindeyiz.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun"

Editör: TE Bilişim