CHP’nin adaylarını tanıyalım

27. dönem CHP Eskişehir Milletvekili adayları belli oldu. Mevcut vekillerden Utku Çakırözer listede yer alırken, Gaye Usluer ve Cemal Okan Yüksel ise listede yer almadı. 1 Kasım seçimlerinde ikinci sıradan aday gösterinle Utku Çakırözer birinci sıradan, Jale Nur Süllü (2), Nuray Akçasoy (3),Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri iken istifa eden Engin Çakmak (4), Sinan Özkar 5, Erdal Çakıcıer (6) ve Muharrem Şenel 7’nci sıradan aday gösterildi.

Utku Çakırözer

24 Nisan 1970'te Eskişehir'de doğdu. Bilgisayar Mühendisi, Gazeteci; Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede Siyaset Bilimi alanında yaptı. Maryland Üniversitesinde (ABD) dijital gazetecilik eğitimi aldı. Los Angeles Times ve Washington Post gazetelerinde mesleki deneyim kazandı. Milliyet, Akşam ve Cumhuriyet gazetelerinde muhabirlik, Ankara temsilciliği ve genel yayın yönetmenliği görevlerini üstlendi. Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesinde gazetecilik dersleri verdi. Sedat Simavi, Nezih Demirkent, Çağdaş Gazeteciler Derneği ödülleri; Uluslararası Daniel Pearl Basın Bursu ve Humphrey Bursu sahibidir. İngilizce bilen Çakırözer, evlidir.

Jale Nur Süllü

 1962 doğumlu Jale Nur Süllü, Eskişehir Süleyman Çakır Kız Lisesi’nde okudu, 1981 yılında Anadolu Üniversitesi’nden mezun oldu. Mezuniyetten bir sene sonra 1982’de hayatını Remzi Süllü ile birleştirdi ve iki çocuk sahibi. Jale Nur Süllü, yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi’nde, iletişim bilimleri doktorasını Marmara Üniversitesi’nde yapmıştır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Jale Nur Süllü, sporun çeşitli dalları ile yakından ilgilenmiş, bir binici ve binicilik hakemi olarak 8 yıl Eskişehir Atlıspor Kulübü Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği görevinde bulunmuştur. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in 1999 yılında belediye başkanlığına seçildiği dönem ile belediye meclis üyeliğine seçilmiş ve 2 dönem Tepebaşı ve Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olarak yer aldı. Jale Nur Süllü, Türkiye’den 12 kişiden biri olarak Avrupa yerel yönetimler kongresi Türk delegasyonu üyeliğine seçildi.  Jale Nur Süllü, 2009 ve 2014 yıllarında Odunpazarı Belediye Başkan adayı oldu.

Nuray Akçasoy

Kadın platformu kuruculuğu ve 7 yıllık genel sekreterliği, Valilik adına ulusal yardıma destek kampanyası Eskişehir Temsilciliği, TEGV. Eskişehir Şubesi kurucu yönetim kurulu üyeliği, okul aile birlikleri başkanlıkları, TSK Eskişehir güçlendirme vakfı kadın kolları üyeliği gibi birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldı.  2004-2009 yılları arası Tepebaşı belediyesi, 2009 -2014 Yılları arasında Odunpazarı ve Tepebaşı belediyesi ve en son ve halen 2014 yılında yapılan seçimler dede Tepebaşı Belediyesi meclis üyesi olarak seçildi. Eskişehir Kent Konseyi Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

Engin Çakmak

1971’de Eskişehir’e tayin oldular. İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı.  Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Avukatlık ve hâkimlik stajını Eskişehir’de tamamladıktan sonra Danıştay’a tayin oldu. Tetkik Hâkimi olarak başladığı Yüksek Mahkeme’de 22 yıl çeşitli görevlerde bulundu. Danıştay Savcılığı’na da seçildi. Yaklaşık 8 yıl Danıştay Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. 2015 Genel Seçimi’nde CHP’den aday adayı oldu. Temmuz 2015’te Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri oldu.

Sinan Özkar

1962 yılında Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivrihisar'da tamamlayan Sinan Özkar Sivrihisar Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite sınavlarına girmiş ve Ankara Üniversitesin'de Hukuk Fakültesi'ni kazanmıştır. Sinan Özkar üniversiteyi bitirip avukat olmuştur. Halen avukatlık görevine devam eden Sinan Özkar Derya Yurtaydın Özkar ile evli ve çiftin Sinan Cem adında bir de oğlu var.

Erdal Çakıcıer

1959’da Sivrihisar’da doğdu. 1978 yılında Eskişehir’de TÜLOMSAŞ’ta işçi olarak işe başladı. Eskişehir’de SODEP’in kurucu üyesi oldu. CHP’de çeşitli kademelerde yer aldı.  CHP Eskişehir milletvekili adayı olmuştur.  Evli ve iki çocuk babasıdır.

Muharrem Şenel  

Operatör Dr. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı.  1989 yılından bu yana 32 yıl Eskişehir’de doktorluk görevinde bulundu. Partide aktif olarak siyaset yapan Şenel daha önce 2 defa milletvekili adayı olarak gösterildi.  Şenel 7 Haziran seçimlerinde ise bağımsız milletvekili adayıydı. 

Editör: TE Bilişim