CHP’de yerel seçimlerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri için tanınan süre sona erdi. İl ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri;  belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için görevlerinden istifa etmeleri gerekiyordu. 1-12 Ekim tarihleri arasında alınan başvurular saatler 17.00’yi gösterdiğinde sona erdi. Esgazete’nin elde ettiği bazı isimler şöyle. İl örgütünde Turan Duru ve Berrin Tetik  meclis üyeliği aday adaylığı için istifa etti.  Aday adaylığı başvurusu için Odunpazarı İlçe Örgütünde 5 kişi istifa ederken, Tepebaşı İlçe Başkanlığına  ise iki isim istifa dilekçesini sundu.

Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Cahide Tetik ve Halide Deniz Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı için görevlerinden istifa ederken, Şuayip Çapar Çifteler Belediye Başkanlığı aday adaylığı, Nurcan Alkan ise Mahmudiye Belediyesi Meclis Üyeliği aday adaylığı için istifa etti. Tepebaşı İlçe Örgütünde ise İlçe Sekreteri Hakkı Er ile Mecip Açıkgöz Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyeliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

SALLAREL’İN YERİNE HÜSEYİN GÖZÜTOK

Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel’in istifa etmesinin ardından ilçe başkanlığına Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gözütok vekaleten getirildi.

Editör: TE Bilişim