MHP İl Başkanı Ayhan Sezer, mevsimin kurak olması nedeniyle özellikle Eskişehir’in Alpu, Mihalıççık, Çifteler, Günyüzü’nde bulunan çiftçilerin ürünlerinin tarlada kuruduğu, ikinci sefer mahsul etme zahmeti ve masrafına katlandıklarını söyledi.

Hükümetin ve Eskişehir’deki milletvekillerinin bu konuya öncelik vermelerini ve sorunların giderilmesi noktasında acilen bir eylem planı yapmalarını istediklerini dile getiren Sezer, “Yeni Yasa ile kırsal bölgelerin Büyükşehir’e bağlanması dolayısıyla  Büyükşehir Belediyesi’nin de  kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan  Çiftçilerimize gerekli desteği  hızla  vermesi  ve sıkıntılarının giderilmesi gerekmektedir. Gerek hükümet, gerek belediyeler tarafından yapılması gereken katkılar şuana kadar sağlanmamıştır” dedi.

Çiftçilerin taşımayacakları yükleri omuzlarına yüklendiğini vurgulayan MHP İl Başkanı Ayhan Sezer , günün şartlarına uygun modern çağın gerekliliklerini karşılayan çiftçileri kollayan tarım politikasının uygulanması ve Eskişehir’de ki çiftçilerin rahat bir nefes almalarını sağlanmasını istedi.

Editör: TE Bilişim