Günyüzü ilçe merkezinde vatandaşlar ile bir araya gelen Çakırözer, pazar esnafının sorunlarını dinledi.Koalisyon kurma çalışmaları sırasında yaşananları ve CHP'nin tutumu konusunda yurttaşları bilgilendiren Çakırözer, “Genel Başkanımız  hükümetin bir an önce kurulması için tüm çabayı ortaya koydu. Halkın sorunlarının bir an önce çözülmesi için, 4 yıl sürecek bir hükümetin tüm ilkelerini vurguladı. Tarım  ve hayvancılık bitiyor, fiyatlarda artış çok yüksek. Dışa bağımlı bir ülke haline geldik. Ülke üretim yapamıyor. Halkın esas sorunları budur” dedi. CHP’nin politikalarına vurgu yapan  Çakırözer, “ Geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşlar yüksek girdi maliyetleri ve düşük hububat alım fiyatlarından dolayı borç batağında, çiftçinin mazot fiyatını 1.5 liraya düşüreceğiz dedik bütçe yok dediler, emeklilere bayramlarda çift maaş dedik bütçe yok dediler. Oysaki erken seçimin maliyeti eski para ile 2 katrilyon civarında, bu parayla emekçimize, çiftçimize ve emeklimize verdiğimiz tüm sözleri tutabilirdik. Zamanında bize kaynak soranlar şimdi erken seçim maliyetini vatandaşın sırtına yüklemekten çekinmiyorlar" diye konuştu.

 Çakırözer "Halkımız 45 günlük hükümet kurma Sürecinde neler yaşandığını çok iyi biliyor. Erdoğan hükümet kurma yetkisini Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na vermeyerek yetki gasbı yaptı. Bunları vatandaş görüyor ve seçimde bunların sorumlularını cezalandıracaktır” dedi.

 Son günlerde tırmanan  terör olayları hakkında da vatandaşlarla konuşan Çakırözer “  Ülkemizin bir an önce huzura ve barışa kavuşması öncelikli dileğimizdir. Terör olayları  geçici hükümet süresince tırmandı. Seçimlerden sonra Çifteler ilçemizden Uzman Çavuş  Muhammet Tufan ile birlikte 58 şehit verdik. CHP  seçimden önce de  sonra  da bir uzlaşı sağlanması adına tüm özveriyi gösterdi, partimiz  ülkemizde ve bölgemizde  huzurun tesis edilmesi için tüm çabayı gösteriyor” dedi.

​Günyüzü ilçesine giderken Hamamkarahisar Köyüne de uğrayan Çakırözer, arıcılık yapan köylülerin ikramı üzerine  gerçek çiçek balını tattı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer,  Günyüzü Kaymakamı Mustafa Gün’ü de  makamında ziyaret etti. 

Editör: TE Bilişim