Açıklamaları videodan izleyebilirsiniz

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sinan Özkar, parti binasında, Ilıca Göleti, Tepebaşı Belediyesi’nde yapılması planlanan kömür termik santrali ile ilgili basın toplantısı yaparak, barajı engelleyenlerin, kömür termik santrali onaylayanların şehre ihanet ettiklerini öne sürdü.

AKP iktidarının 15 yıldır insanlara o kadar çok eziyet ettiğini, tüm toplum zihinsel karışıklık geçirdiklerini belirterek, “ Dün doğru dediklerine ertesi gün yanlış diyorlar. Eskişehir de farklı değiller. Ellerinde geçen bir fırsat varsa bunu değerlendirmeye çalışıyorlar. Tayyip Bey'in dediği gibi bir metal yorgunluğu var. Arkadaşlarda metal yorgunluğu zihin karışıklığı var” dedi.

Suyun engellemelerini izah edemezler

Ilıca barajı yapımı için ödeneğin yatırım programından çıkarılmasını dile getiren CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar şunları söyledi:

“Belediye Meclisi’nde yatırım programından çıkarıldı. Yeniden görüşülmesi yatırım programına alınması gerekiyor. AK Parti il başkanı bu gölet değil su birikintisi diyor. Siz gazetecileri Ilıca'yı götüreceğim, göreceksiniz burası baraj mı su birikintisi mi? AKP'lilere gidin görün ne olduğunu diye. Bildikleri halde bunu söylemeye devam ediyorlar.

Su hayattır, susuz hayat olmaz. Su kaynakları kirleniyor yeni su kaynakları bulunması hayati önemlidir.

Su az ya da çok Eskişehir'de toplam suyuna katkıda bulunacaksa ki bulunacak mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor. Gerekçe olarak hiç bir şey bulamadılar. Mahkemeye gittiler, mahkemede engellemeye çalışıyorlar. Mahkeme sonuçlandı. Durdurma kararı vermediği için barajın yüzde 80'ini bitmişti, su tutmaya başlamıştı. Davlar sonuçlandıktan çalışmalar durduruldu. Biz, belediye, ESKİ olarak biraraya gelerek Eskişehir'e nasıl kazandırırsız diye kafa yorduk. Yeniden müracaat yapıldı. Tüm kamulaştırma işleri bitti. Tüm araziler belediyenin mülkiyetinde  olan araziler. İstimlak ödemeleri yapılmış. Durdurmak için açılmıştı, siyasi idi. durdurdular. Yeni oluşum duruma göre su tutmaya başlamıştı inşaat tamamlanmaya aşamasındaydı. Yeniden başvuru yapıldı. Arazilerinin başka amaçla kullanamayacağı belirtildi. Tarım Bakanlığından olumlu görüşü alındı. Gerekli çevre ile ilgil müracaatlar yapıldı. Göleti ile ilgili idari işlemler başlatılmış oldu. İzin verenler bakanlıklar. Bakanlıklar izin verilmesine rağmen farklı yoldan engellemeye çalıştılar, engelleyemediler. Sayın Vali üzerinden bir yazı geldi. Vali'nin bu yazı yazması yetkisi yoktu. Yeni işlemler ile ilgili bir mahkeme kararı yok. Yeni idari işlem ve göletin gövdesi ve su tutması ile buranın tamamının belediyenin mülkiyetine bağlı. Bununla ilgili dava açtılar. Siyasi ile durdururuz diye düşüncedeler. Mahkeme kararı yok, savcılığın bir soruşturması yok. Hiç bir şey yok ama gözümüzün içine baka baka mahkeme kararı var diyorlar.

AKP zihniyetinin göz boyama, iktidar olmadıkları yerlerde engelleme icraatlarının dışında başka bir şeyleri . Vebal altına giriyorlar, günaha giriyorlar. Eskişehir'de kendi çocuklarına ihanet ediyorlar. Kimse izah edemez. 18 yaşındaki çocuklarına 10 milyon küp verecek bir barajı biz programda çıkardık engelledik desinler. Çocuk der ki anne baba bu suyu niye engellediniz, bu benim suyum içeceğim yüzümü yıkayacağım, dişlerimizi yıkayacağım, abdestimi alacağım su sen bunu nasıl yaparsın. çocuklarına ve Eskişehirlilere izah edemezler.

Engel varsa gelip birlikte bu engelleri kaldıralım demeleri gerekirler.

Bunu hiç kimseye izah edemezler.

Ekonominin neresi büyüdü

Almanya 1 yıl öncesi kömür ocaklarını kapatmaya karar almışlar. 300  yıl sonra kullanmayı düşünüyorlar. Bizimkilere baktığımızda bugünü kurtarma yandaşlarına şirin olsunlar. Dünyanın bütün milletleri 300 yıl sonrasının hesabını yapıyorlar.

İşletmeleri , arazileri sattılar. Maalesef ülkemizde günü kurtarma işi yapıyorlar.Ülkenin geleceğine 300-500 yılı bir yılı sonrası için yatırım yapılmadı, hükümetin programı yok.

Ekonomin yüzde 7 büyüdüğünü söylüyorlar. 15 ay içinde ceplerimizde yüzde 30 oranında küçüldü. Market alışverişinden biliyorum. 100 aldığımız şey bugün 130 lira. 15 ay önce depoyu 230 liraya şuanda 367 liraya dolduruyorum. Ekonominin neresi büyüdü..

Şehre ihanet ediyorlar

Eskişehir'de bir faciaya imza atmak üzereler Kömürlü Termik Santralı. Bütün Dünyada tüm kömürlü termik santrallerinden vazgeçilmeye eğilim var.

2019 yılı sonrası bu tür yatırım yapamayacaklar. Şimdi bunlar apar topar ülkenin her yerine kömürlü termik santral dikmeye çalışıyorlar. Kömürlü termik santralı kendi iline ilçesine isteyen insandan şüphe ederim. Mevcut durumu düşünün. Kömür yandıktan sonra külü, toz, karbon dioksin karbon monoksit bunlar havaya atacak. Bunları filtreleri önlemesi mümkün değil.

Yeraltında 30 metre  oyuklar açıyorsunuz. 30 metrelik açılan oyuk,toprağın ve suyun hareketini değiştireceksiniz. Bunlar ülkenin geleceğinin düşünmek zorundayız. Toprağı düşünmek zorundayız.  Alpu Ovası tescilli büyük ova. Yani korunması gereken tarım arazisi. Siz tutuyorsunuz buraya termik santralı koyuyorsunuz. Şehre ihanet ediyorsunuz.  İnanın ben iktidar partisi il başkanı olsaydım, engellemezsem istifa ederim. Ben iktidar partisi il başkanı olsan bu suyumu kesen zehirleyen, suyunu engelleyen tarım arazisini yok eden bir il başkanı olmaktan utanırım. Eskişehirliler arasında gezmeye utanırım. Yılmaz hoca teşhir etmiş. Eder. Niye Bunu engelleyen arkadaşları bundan sonra selam vermeyeceğim, ellerini sıkmayacağım. Engellemeye devam ettikleri  sürece merhaba demeyeceğim. Bana düşmanlık ediyorlar. Suyumu kesiyorlar, havamı kirletiyorlar. Tarım arazisini yok ediyorlar.  Çünkü bunlar selamı hak etmiyorlar. Eskişehir halkına çağrıda bulunuyorum. Selam vermezsinler, ellerini sıkmasınlar, sorsunlar niye engelliyorsunuz diye?”

Editör: TE Bilişim