CHP İl Başkan Yardımcısı İnönü Baydar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Sene başından beri Corona Virüs sebebiyle tüm dünya büyük bir tehdit altında bulunmakta. Herkes elinden geldiğince korunmaya çalışmakta. İnsanlar maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya çalışmakta. Bu konuda kamu görevlileri sürekli uyarı yapmakta, meselenin önemini hatırlatmakta hatta yasaklama ve cezalandırma yoluna bile gitmektedirler.

Bireysel olarak önlem almak bile bazen yetersiz kalmakta. Salgınlarda önlemlerin toplum olarak alınması gerekmekte. Zira bu virüs zengin-fakir, yaşlı-genç, kadın-erkek ayırt etmiyor.

Hem kendilerini korumak hem de çevresindeki insanlara zarar vermemek adına son günlerde pek çok insan bir takım şikâyet, şüphe ve bulgular sebebiyle test yaptırmak istemekteler. Ancak hastanelerden geri çevrilmekte olup sadece evde istirahat etmeleri söylenmekte.

Diğer yandan bazı “imtiyazlı” insanlar düzenli test yaptırdıklarını beyan etmekteler. Örneğin AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu son bir ayda 7 kere test yaptırdığını, en son yaptırdığı 8 inci testte corona pozitif çıktığını açıkladı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil düzenli Corona testi yaptırdığını, en son testte pozitif çıktığını bildirdi. Saray’da çalışan binlerce personele düzenli olarak test yaptırıldığı ve TBMM’ye PCR testi cihazı konulduğu da bilinmekte. Büyük risk altında bulunan Sağlık çalışanları bile düzeni test yaptıramazken, düzenli test yaptıran “imtiyazlı” kişilerin olması çok düşündürücü.

Hiçbir vatandaşımızın bu virüsten zarar görmesini istemeyiz. Sayın Türkoğlu’na da Sayın Kotil’e de bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını dileriz. Ayrıca test sonucu pozitif çıkan Eskişehir AK Parti İl Başkanı Sayın Zihni Çalışkan’ın da tez zamanda sağlığına kavuşmasını ve kendini özletmemesini dileriz.

Kimi “imtiyazlı” insanların düzenli ve sürekli corona testi yaptırabiliyor olmasına rağmen imtiyazlı olmayan vatandaşların şüphe ve taleplerine rağmen PCR testi yapılmıyor olması kabul edilebilir değildir. Zira siz ne kadar korunursanız korunun, toplumun genel sağlığı kadar bu virüse yakınsınız ya da uzak. Bireysel olarak değil toplumsal olarak korunmalı ve önlem almalıyız ki bu illetten bir an önce kurtulalım.

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım, hep birlikte bu virüsten kurtulalım.

Editör: TE Bilişim