İyi Parti Eskişehir Tepebaşı İlçe başkanı İsmail Türk, teşkilat olarak ilçeye bağlı mahallelerde  başlattıkları  ülke sorunları ve yerel yönetim sorunları ile ilgili yaptıkları istişarelerin sonuçlarını açıkladı.

Çukurhisar beldesinde bulunan Yeni Mahalle ve Hisar Mahallesi  sakinlerinin , yaşam alanları içerisinde birçok sorun ile karşı karşıya geldikleri gözlemlendiğini ifade eden İYİ Parti Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanı İsmail Türk, “Daha önce, yani belediye konumunda iken bu kadar sorunla karşılaşmadıklarını, bugüne kadar defalarca söz alınmasına rağmen kanalizasyon sorunlarının yapılmadığı mahallelerin her tarafında birçok foseptik çukuru açarak lokal çözümler getirmeye çalıştıkları tespit edilmiştir” dedi.

Tepebaşı belediyesi  tarafından  41 milyon TL tutarında bir yatırım bedeli olduğu söylenen iş için kısmi bir çalışma yapıldığı fakat yarım bırakıldığını kaydeden Türk şunları söyledi: 

“Yine mahalle içerisinde bulunan bazı noktalarda özellikle belediye otobüsü nünde güzergahı olan noktalarda yollarda oluşan bozulmalardan dolayı araç geçişlerinde problem yaşandığı mahalle sakinlerince belirtilmiştir, yapılacak olan işin iki kamyon asfalt ile giderilebileceği, ancak bu kadar basit yama işinin dahi yapılmadığı, belediye otobüslerinin özellikle sabah ve akşam öğrencilerin  gidiş dönüş saatlerinde,  balık istifi tabiri  dediğimiz bir yoğunlukla, 25 km lik  bir mesafeyi bu şekilde kat etmektedirler . Bu mesafe şehirler arası yol olup hız limitleri nin de 90 km bir hız olduğunu düşünürsek,riskin ne kadar yüksek olduğu kaçınılmazdır.  İlgili makamlara yapılan müracaatlarda yapılan işin normal olup, bir problem olmadığı beyan edilmiştir,  yani taşıma kapasitesinin 26 yolcu oturarak 76 yolcu ayakta taşınabilir olduğu bilgisi verilmiştir. Yapılan işin hiçte insani olmadığını düşünüyoruz . olası bir kaza durumunda felaketle karşı karşıya gelineceği  bilgisini sayın yetkililere hatırlatırız.

 İçme ve kullanım suyu olarak yakın çevredeki sondaj kuyularından getirilen suyun çok fazla kireçli ve kalitesiz olduğu da bir başka sorun olarak Çukurhisarlı ları rahatsız etmektedir.

yıllardan beri en fazla problem yaşadıkları bir başka sorun ise  mahalle yakınında bulunan sanayi kuruluşları, çevre sağlık koşullarına uymadıkları , yapılan incelemelerde  çevre sağlık ekiplerinin çalışma saatleri içinde her şeyin normal olduğu, mesai saatleri dışında enerji sağlanması için çöp ve hastane atıklarının  yakıldığı ,çıkan gazlardan ve oluşan kötü kokudan , mahallede yaşayan sakinlerin nefes alamadıklarını ,dışarıya çıkmaktan imtina ettiklerini belirtmişlerdir. Konunun görmezlikten gelinmemesi, acil çözüm getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konunun iznini belediye veriyor denetlemesi  ise çevre sağlık müdürlüğünün yetkisi altındadır, bu konu ile ilgili yetkililerin ortak bir çözüm getirmelerini bekliyoruz.

Çukurhisar’da iki mahalleye de  doğalgaz hizmeti verilmektedir . Ancak Kara yolları genel müdürlüğünün himayesinde  olan İnönü  ve Atatürk caddelerinde ,doğalgaz altyapı firmasının  karayolunda yapacağı çalışmanın  K.G.M ye uygun şartnamede yapmasının  maliyeti yüksek olacağı düşüncesi ile işi yapamayacağı nı beyan etmiş bu sebeple kazı çalışmalarını bu caddeler üzerinde yapmayarak  cadde üzerinde bulunan işyeri ve konutlar doğalgaz hizmeti alamadıkları için mağdur edilmiştir. Mağduriyetin giderilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Çözüm olarak yolun belediyeye devri , konuya çözüm getireceği düşünülmektedir. Tepebaşı belediyesi, çalışmanın, kaldırımlardan yapılması halinde gereken yardımı yapabileceğini beyan etmiştir.

 Konunun ilgili makamlarca giderilmesi  zorlu kış günlerinde vatandaşımızın yanında olmasını temenni ederiz.

 yine İnönü caddesi üzerinde çevreden gelen hafriyat kamyonlarının yol kenarlarına park etmesinden kaynaklı caddeye çıkışlarda zorluklar yaşandığı , her an bir kazaya sebebiyet verecekleri düşünülmektedir, yol trafiği jandarmanın himayesinde olup konuya çözüm getireceklerini umut ederiz.

Belirtmiş olduğumuz sorunların çözümü için yerel ve merkezi yönetimleri göreve davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim