İYİ Parti Eskişehir Teşkilatı “Demokrasinin Neresindeyiz” konulu bir konferans düzenledi.  Fikret Akıncı’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşması yapan İYİ Parti Eskişehir İL Başkanı Mehmet Ektaş, ülkemiz, şeffaflık, yolsuzluk, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü gibi demokrasinin düzeyini belirlemeye yarayan tüm parametrelerde dünya sıralamalarında son sıralarda yer aldığını5 söyledi.

“Dünya Adalet Projesinin Hukukun Üstünlüğü endeksinde 126 ülke arasında 109.

Basın Özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 157.

Yolsuzluk algı endeksinde 180 ülke arasında 91.

Dünya Demokrasi endeksinde 167 ülke arasında 110. Sıradayız” diyen İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş şunları söyledi:

“Tabi ki gelişmemiş demokrasinin sonucu olarak Ülkemiz bir türlü refah ve mutluluk Ülkeleri ligine girememektedir.

Bu durum son dönemlerde kamuoyunda  sık sık demokrasinin neresindeyiz sorunun sorulmasına neden olmakta ve cevabının araştırıldığı konferans ve paneller düzenlenmektedir.

MHP içerisinde Sayın Genel Başkanımız Meral AKŞENER ve Partimizin kurucu yöneticilerinin başlattığı parti içi demokrasi mücadelesinin şiddet dahil her türlü yöntemle engellenme çabalarını,

FETO/PDY Terör örgütü üyesi oldukları anlaşılan hakimlerin verdikleri kararlarla olağanüstü kurultay yapılmamasının önlenmesini,

Ankara’da toplantı yapılacak otellerin iptal edilmesini,

Yine Ankara’da Genel Başkanımız önüne kurulan polis barikatlarını,

Partimizi seçime sokmamak için alınan baskın seçim kararını,

Gaziantep’te miting alanına gidişimizi engellemek için yollara dizilen belediye kamyonlarını.

TV ve yazılı medya sansürünü,

Susturmak için Genel Başkanımız için başlatılan soruşturmaları düşününce ‘Demokrasinin Neresindeyiz ‘ sorusunu sormaya en fazla bizim hakkımız olduğunu düşünüyor ve bu konuda en doğru cevabı bizim vereceğimize inanıyorum.”

AKP 17 yıldır insanları ötekileştirdi

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu’nun yaptığı konuşmada, Britannica ansiklopedisi ideolojiyi bütün toplum yapısını ve işleyişini kapsamına alan, belli bir siyasetle eylem programını içeren düşünce ve inanç sistemi olarak tarif ettiğini belirterek, “ İktidarlar ve partiler ideolojileri ile belli bir siyasi yapıyı değiştirme, yıkma, korumayı amaçlarlar. İdeolojiye karşı mücadele ancak ideoloji ile olabilir. Örgütlü bir siyasi yapı için ideoloji olmazsa olmazdır” dedi.

İYİ Partinin temel ideolojilerinden bazılarını Genel Başkan Meral Akşener'in tariflediği ’Milliyetçi,Demokratik, Kalkınmacı’ olarak  söylenebileceğini ifade eden milletvekili Kabukcuoğlu, “Milliyetçiliğimiz vatanı ile milletinin bütünlüğünü 82 milyonun bölünmezliğini, kardeşliğini , Atatürk ilke ve inkilaplarının desteklenmesini, Demokratlığımız: Fikir hürriyetini, farklı görüşlere değer verdiğimizi, tüm vatandaşlarımıza kucak açtığımızı, Kalkınmacılık: Ülkenin fakirlikten yoksulluktan kurtarılmasını,herkesin iş ve aş sahibi olmasını bunları yaparken de vatandaşları arasında ayrımcılık yapılmamasını kapsar” diye konuştu.

17 yıllık AKP ideolojisi cumhuriyet kazanımlarını yok etmeyi, Atatürkçülüğü ortadan kaldırmayı memleketi ikiye bölmeyi, insanları ötekilileştirmeyi getirdiğini öne süren İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Daha önceleri Tayyip Erdoğan’ın şahsına verilen oylar partisinin 10 puan önünde iken günümüzde eşitlenmiştir. Artık tek adam olduğu için tüm başarısızlıklar da kendisine yöneltilmektedir. Bu yüzden toplumun yüzde 64 ü Parlamenter sisteme dönülmesini istiyor.

Peki bu hükümetin hiç mi başarısı yok, elbette ki var. Birlik beraberliğin ortadan kaldırılması, yolsuzluk, cehalet, ülkeyi bölünmenin eşiğine getirme, sosyal ve ekonomik olarak geri kalmışlık belli başlı başarıları arasındadır.

Geldiğimiz noktada en kötü eğitim sistemi hayata geçirilmiştir. 2002 yılında PISA sınavlarında 30’uncu olan çocuklarımız 2018 de 40’ıncı sıraya düştüler. Üniversiteler arası sınavlarda en kolay sorular sorulmasına rağmen fizikte kimyada ortalama 1 soruya doğru cevap verebilir hale geldi. Ülkemizde fırsat eşitliğinden hiç kimse bahsedemiyor artık. Tek adam rejimi ülkeyi çıkmaza sürüklemiştir. İşsiz oranı %13,4 olup; 4,4 milyona ulaşmıştır. Dış ilişkilerde alınan yanlış ve abartılmış kararlarla Türkiye’nin güney sınırı belirsizliklere terkedildi. Suriye, Mısır İsrail ile aramız kötü. Filistin Devleti, Suudi Arabistan ABD ile aramız kötü. Rusya ile bir dargın bir barışık… Politika bakımından ülkemizi bir belirsizlik beklemekte…

Bizi zaman zaman FETÖ ile ilişkilendirmeye kalkmaktadırlar. FETÖ’nün başlangıcını ister sultan Abdülhamit zamanına alsınlar ister Kanuni Sultan Süleyman isterse Fatih Sultan Mehmet zamanına alsınlar; FETÖ’yü FETÖ yapan, milletin başına bela eden, ülkeyi daha büyük kanlı çatışmaların eşiğine getiren AK Parti iktidarıdır. Abdullah Öcalan ve Osman Öcalan biladerleri İstanbul seçiminden önce mektubunu resmi devlet televizyonunda okutan, PKK ile görüşmeye, arkadaşları ben gönderdim diyen, Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkarmakla övünen, Öcalan’ın mesajları bizim düşüncemiz diyen, Öcalan bölgenin durumunun daha sağlıklı yorumluyor diyen, hendek savaşında aldığı yanlış kararlarla 793 vatan evladının şehit düşmesine neden olan Ak Parti iktidarı değil… PKK’nın değirmenine su taşıyanlar değil, İYİ Parti sorumluymuş öyle mi? Gülerler insana…

Partimiz Eskişehir’de başarılı bir delege seçimi yaptı. Bu performansı il seçimlerinde de göstermeliyiz. Çalışkanlık, dürüstlük, kişisel önceliklerine önem vermeyen davranışlar bizim önemli değerlerimizdir. Bu seçimler gelir geçer; hafızalarda kalacak olan dürüstlük ve çalışkanlıktır. Parti kamunun partisidir ve herkese açıktır; tüm Türk vatandaşlarınındır. Yarışa katılanlar arasında eşit fırsatlar tanınmalıdır. En iyi partili, parti için en çok çalışan olmalıdır. Partimizin Genel Başkanına üst düzey yöneticilerine hakaretamiz konuşma yapanların, kendi çıkarını parti çıkarının önüne koyanların, partimizde yeri olamaz, olmamalıdır.”

Editör: TE Bilişim