CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar başkanlığındaki CHP il yönetimi, geçtiğimiz gün yağmur ve sel sularından zarar gören Sarıcakaya mahallelerini gezerek afetten etkilenen üreticiler, çiftçiler ve muhtarlar ile bir araya geldi. Yağmur ve sel sularının zarar verdiği sera ve tarlaları yerinde inceleyen Adar ve CHP’li yöneticiler yöre halkına geçmiş olsun dileklerini iletirken muhtarlardan oluşan zarar ile ilgili bilgi aldı.

Afetten yaklaşık olarak 240 dönümlük bir arazinin zarar gördüğünü tespit ettiklerini belirten Adar, afet sonrası başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu kurumlarının enkazı kaldırmak üzere harekete geçtiğini belirterek oluşan tabloda üreticilerin büyük ekonomik bir zarara uğradığını ve gerçek desteğin ekonomik anlamda olması gerektiğini söyledi.

HÜKÜMET EKONOMİK DESTEK VERMELİ

Bu konuda devlet yetkililerini göreve davet eden Adar, “Zarardan en çok zararı gören mahallelerimiz İğdir ve Kapıkaya olarak dikkat çekiyor. Muhtarlardan aldığımız bilgiye göre 240 dönümlük bir ekili alan enkaza dönmüş durumda. Ekili tarlalar ve seralar mahvolmuş. Çiftçimiz zaten zor koşullar altında üretim yapmaya çalışıyor. Hükümet selden etkilenen çiftçilerimizin ortaya çıkan zararını bir an önce karşılamalı ve afetten zarar gören çiftçimize ekonomik destek sunmalıdır” dedi.

Adar, selden dolayı büyük zarar gören Odunpazarı ilçesi Aksaklı, Kalkanlı, Yahnikapan, Kıravdan, Seyitgazi ilçesine bağlı Yenikent mahallelerindeki çiftçi ve üreticilere de geçmiş olsun dileklerini iletti.

KONUYU TBMM’YE TAŞIYACAĞIZ

Adar, CHP olarak afetten zara gören çiftçilerin yanlarında olduklarını ve konunun TBMM’ye taşınması konusunda hazırlık yapacaklarını belirterek oluşan selin ardından kapanan yolların açılmasında büyük çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ve olay yerine intikal eden tüm kamu kurumlarına da teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim