YSK’nın kararı nedeniyle seçime giremeyen ve Millet İttifakını destekleyen Demokratik Sol Parti 24 Haziran’da yapılacak seçimler için vatandaşlara ‘sandığa gidin’ çağrısında bulunuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, partisinin Millet İttifakını destekleme kararı aldığını hatırlatarak, “Parti tabanımız, bu yapı içinde yer alan 3 partinin Cumhurbaşkanı adayı ve milletvekili aday listelerinden, DSP'nin ilkelerine en yakın, daha da önemlisi milletimize en iyi hizmeti vereceğine inandığı adaya ve milletvekili listesine oyunu verecektir. Bizler, partililerimizin ferasetine ve sağduyusuna güvenmekte, onların doğru seçimi yapacaklarına inanmaktayız” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçten kurtarmak için iktidarın mutlaka değişmesi gerektiğine inandıklarını ifade eden DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova şunları söyledi:

“ Partilerimize 24 Haziranda sandığa gitmeleri konusunda bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Oy kullanmak vatandaşlık görevimizdir ve bizler için çok önemli bir haktır.

Ancak, şunu da ifade etmeliyim ki, seçimlerden sonra ortaya çıkan sonuca hepimiz saygı duyarak, bir millet olduğumuzu unutmadan, kimseyi ötekileştirip, şeytanlaştırmadan geleceğe bakmamız gerekir. Zira millet olarak bir kez ayrışırsak, bir daha bütünlüğümüzü oluşturmamız kolay olmayacaktır. Seçimi kim kazanırsa kazansın, bizler DSP olarak ülke menfaatlerini savunmaya ve bu uğurda siyaset yapmaya devam edeceğiz.”            

Editör: TE Bilişim