Ekonomi ABD’den alınan sıcak parayla döndürülemez

Türkiye Gençlik Birliği, Ulusal Kanal, Ulusal Radyo, Aydınlık Gazetesi 21 Ekim Pazar günü Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda Borçlanma Ekonomisinden Üretim Ekonomisine etkinliğini gerçekleştirdi

Etkinlikte konuşan TGB Genel Sekreteri Okan Özkan, Türkiye’nin son üç yıldır değişim ve dönüşümün içerisinde  olduğunu belirterek  ABD’den aldığı sıcak para ile ekonomiyi sürdüremeyeceğini ve devam ettiremez bir pozisyonda olduğunu söyledi.

 Ekonominin kırılgan,  ekonomiyi ABD’den alınan sıcak paralarla geliştirmeye götürmeye çalıştığımız için üretim ekonomisine ağırlık vermediğimiz için Türkiye’nin karşısında böyle bir tablo bulunduğunu belirten Özkan şunları söyledi:

“ ABD neden Türkiye’ye gereken sıcak parayı vermiyor? Çünkü Türkiye’nin son üç senedir girdiği siyasi rotadan dolayı, Türkiye son üç senedir bir dönüşüm gerçekleştirdi. Hükümet Türkiye’nin ve Milletin zorunluklarını görüp ona göre konumlanmak mecburiyetinde kaldı.

Bizim çözüm önerilerimiz borçlanma ekonomisini bırakıp üretim ekonomisine geçmek. Bununla beraber ürettiğimiz ürünleri bölge ülkelerle ekonomik işbirliği geliştirerek ürettiğimizi dış ülkelere de ihraç etmek ekonomik ortaklığı sağlamak. Ekonomik kriz sadece AKP hükümetini tehdit etmiyor tüm Türkiye’yi tehdit ediyor. Bizim burada milli kuvvetlerin önemini görüp doğru hareket etmemiz gerekiyor Batacaksak da birlikte batacağız, çıkacaksak da birlikte çıkacağız. Milli kuvvetleri bir yumruk gibi bir arda olarak o ekonomiyi çözmesi gerekiyor. Bizde TGB olarak, Türk gençliği olarak önümüzdeki dönemde 29 Ekim’de önümüze faaliyetler koyduk.29 Ekim’de Anıtkabir’e giderek Türkiye’ye sahip çık diyeceğiz. Gerçekleştireceğimiz bu yürüyüşle de Türkiye’nin tek çıkış yolunun Atatürk ilke ve devrimlerine yeniden sarılmak, Atatürk’ün dış politikasının yeniden gerçekleştirerek Türkiye’nin çıkışını sağlamak olduğunu göstereceğiz.”

Etkinlikte konuşan Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Raif Eşkinat,  her safhada, Türkiye’nin, gerek ödünler koparmak gerek yöneldiği Avrasya çevresinden uzaklaştırılmak için ABD ve işbirlikçilerinin saldırılarına hazır olması gerektiğini söyledi. Eşkinat, “Borçlanma ekonomisi sözü, gelişme ve büyüme için kullanılıp, kazandırdığı ile borcun ödenebileceği bir borçlanma stratejinin başarısızlığını işaret etmektedir.

Ekonominin dövize bağımlılığı, kazanıp ödeyebileceğinden daha fazla borcu olmasından kaynaklanmaktadır. Borcunu ödeyebilecek kaynakların varlığı, Türkiye’ye olacak saldırıları önler. Bu da üretme yeteneği ile sağlanır” dedi.

Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Sayın Raif Eşkinat’ın yönettiği panelde ; Eskişehir Kristal İş Şube Başkanı Sayın Erdal Akyazı, Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Sayın Hüseyin Şen (Çiftçi), TGB Genel Sekreteri Sayın İbrahim Okan Özkan, İş-İşletme Danışmanı Sayın Gürcan Banger konuşmacı olarak katıldılar.

Editör: TE Bilişim