CHP Eskişehir İl Başkanı Av. Sinan Özkar, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal ve yönetimleri ile İl Gençlik Kolları; Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Eskişehir Milletvekilleri Cemal Okan Yüksel ve Utku Çakırözer ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

İl Başkanı Av. Sinan Özkar burada yaptığı konuşmada, Eskişehir teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi verirken hedeflerinin 2019 seçimlerinde yüzde 55 oy oranına ulaşmak olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Eskişehir’in Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu söyledi ve ekledi; “Ankara ile Kütahya arası çölde bir vaha gibi, aydınlık bir kent. Bu sosyal demokrat yönetim tarzının bir sonucudur.” Kılıçdaroğlu CHP’nin ülke sorunlarına hakim olduğunu ve bunları çözecek tek parti olduklarını söyleyerek şu şekilde konuştu; “Aile sigortasını hayata geçirecek olan, yoksulluğu sıfırlamayı hedefleyen, çocuklarımız yatağa aç girmesin diyen bir partiyiz. İnsanlara bunları inançla ve kararlılıkla anlatmalıyız. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan, şehirleri silah deposu haline getiren ve daha geçtiğimiz gün Başbakanı görevden alarak demokrasi darbesi yapan AKP’dir. 28 şubattan hiç bir farkı yok bunun. Demokrasinin mücadelesini veren tek parti kalmıştır o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. 2019’a daha emin adımlarla yürümeli, toplumun her kesimine ulaşmalıyız. Düşüncelerimizi açıkça ifade etmeliyiz. Ülkede olup bitenlere partimiz ne diyor, nasıl çözeceğiz bu sorunları, halkımıza güneşli günleri nasıl getireceğiz? Bütün bunları tek tek, yorulmadan, pes etmeden anlatmalı ve hedefimize doğru tek yumruk olmalıyız.” 


Eskişehir'den Ankara’ya giden heyet Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yaptığı toplantının ardından TBMM’ye geçti. CHP’li heyet, Mecliste Cemal Okan Yüksel ve Eskişehir denetmeni Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ile bir toplantı yaptı. Yüksel burada yaptığı konuşmada 7 Haziran 1 Kasım seçimlerini hatırlatarak birlikte hareket eden bir örgütün başarıyı yakalamasının önünde hiç bir engel olmadığını söyledi.

 
Editör: TE Bilişim