KAYNAK: MANŞET GAZETE
   HABER: ESRA ÇEVİK

Ülke ve kent gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, AK Parti’ye “ 2019’da Eskişehir ile ilgili hayallere kapılmayın” mesajı gönderdi.

 
İlk olarak milletvekili dokunulmazlığı kaldırılması konusunda görüş bildiren CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, öncelikli olarak Anayasa’da gerekli olan değişikliklerin yapılmasıyla güvenilir bir Anayasa ardından dokunulmazlıkların kaldırılmasının daha sağlıklı bir yapı olacağını savundu. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından Anayasa değişikliğine gidilmesinin doğru olmadığını belirten Yörük, “ Milletvekillerine kürsü özgürlüklerini ön plana çıkararak vermeniz lazım ki o insanlar rahatça düşüncelerini savunabilsin. Anayasada bunlar yok. Türkiye’de zaten hukuk yok. Bu şartlar altında iktidarın canının istediğini uyguladığı bir düzen var. Muhalefet milletvekilleri bile kendini güvende hissetmezse o kürsüde ne konuşacak? Bu da milletvekillerini susturur” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ DAYATMASI




Ülkede yaşanan temel sorunların, başta şehit sayısındaki artışın en büyük sebebinin tüm sorunların Başkanlık sisteminin dayatılması olduğunun altını çizen Yörük, özgürlükleri veriyoruz diyerek özgürlüğün verilmediğini bunların anayasal düzende de koruma altına alınması gerektiğini dile getirdi. Bu dayatma neticesinde Türkiye’de yaşanan kaosun dinmediğini de ifade eden Yörük şunları söyledi: “ Başkanlığı referanduma götürürlerse orada nasıl bir sonuç çıkacağı, halkın başkanlıktan ne algıladığına ve iktidarın bunu halka nasıl algılattığına bağlı. Nasıl bir başkanlık sistemidir istenilen en başka tüm çıplaklığı ile bunun ortaya konması gerekiyor. Kaldı ki, en başta çıkıp parlamenter sistemde kendilerini rahatsız eden şeyin ne olduğunu da açıklamak zorundalar.”







ÖNÜMÜZDE BİR SEÇİM GÖRÜYORUZ
İlerleyen zamanlarda Türkiye’de bir seçimin yaşanacağını düşündüklerini kaydeden Yörük, bunun erken seçim ya da referandum olabileceğini belirtti. Halkın nabzını her süreçte tuttuklarını ve halk ile bağlarını hiçbir zaman koparmadıklarına da dikkat çeken Yörük, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’nün, “ Tüm kadrolarımızla 2019 seçimlerine kilitlendik. Eskişehir’deki tüm belediyeleri almak istiyoruz” sözlerini de değerlendirdi. Yörük, “ 2019 seçimlerinde CHP olarak biz Eskişehir’de bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Eskişehir sosyal demokrasi anlayışını benimsemiş ve bunu yaşam tarzı haline getirmiş olan bir şehir. Ünlü’ye katılmıyorum. Türkiye şuanda bir ertesi gününü göremiyor ne olacağını. Yarınından endişeli. Bugünkü sorunları bile üstesinden gelemezken Ünlü 2019 için şimdiden hayallere kapılmasın. Patiniz içinde bir darbe yapılacağını görebiliyor muydunuz ki şimdiden 2019’u görüyorsunuz. Bu bir ütopyadır.”


TEK AMAÇ SİYASİ HESAPLAŞMA
Son olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde AK Parti ve CHP arasında sıkça yaşanan anlaşmazlıklar konusunda fikirlerini aktaran Yörük, değerlendirmesini şu cümlelerle sonlandırdı: “ Bugün mecliste yaşanan en büyük sorun AK Partili meclis üyelerinin Eskişehir’e ve vatandaşa gidecek bir hizmete hizmet anlamında bakmamasıdır. Siyasal bir bakış açısı ile oturursanız ve CHP belediyesini çalıştırmayalım anlamında bakarsanız bunun bedelini vatandaşa ödersiniz. Meclisteki çoğunlukla siyasal baskı yaparak hesaplaşmaya girerek belediyeyi çalıştırmaz hale getirme tavırlarını Eskişehirliler çok net görüyor ve biliyor. 1/25 binlik imar planını İstanbul Üniversitesi yaptı diye eleştirenler, bugün 75 bin kişinin yeni yaşam alanı olacak olan Süperkent’i kendileri giderek İstanbul Üniversitesi’ne yaptırmadılar mı? Amaç ne o zaman?”

 
Editör: TE Bilişim