MHP Eskişehir İl Başkanlığı'nda flaş bir gelişme yaşandı. Konu ile ilgili basın açıklamasında bulunan MHP Eski İl Başkanı Oğuz Sever, "Eskişehir İl Başkanlığı'nın genel merkezimiz tarafından bu sebeple kapatılacağını biliyordum" sözlerine yer verdiği açıklamasında şunları dile getirdi:


" Eskişehir'in değerli basını ve kamuoyu,
22.02.2015 tarihinde İl kongresinde seçilerek başbuğumuz Alparslan Türkeş'in bize emaneti olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir İl Başkanlığı görevine başladım. Bu süre zarfında iki genel seçime katıldık ve milletimizin desteği ile partimiz tarihinde Eskişehir'de ilk defa 90.353 oy aldık. 1 Kasım 2015 seçimleri sonrası partimizin yaşadığı sıkıntılı dönemi, sağduyulu bir yaklaşımla karşıladık. Bu süreçte başta genel başkanımız olmak üzere hiçbir genel merkez yöneticisini incitecek bir açıklamamız olmadığı gibi, hiçbir ülkücüyü televizyonda eleştirmedik ve kırmadık. Ülkü ocaklarından aldığımız edebe ve ülküdaşlık hukukuna bağlı kaldık.
İl başkanı olarak görev yaptığım dönemde, milletimizin ve ülküdaşlarımızın taleplerini karşılamaya çalıştım. Ülküdaşlarımız, Milliyetçi Hareket Davası'nı iktidar olarak görmek istemektedir. Daha güçlü bir MHP için, 19.06.2016 tarihinde Ankara'da düzenlenen 6. Olağanüstü Büyük Kurultay'a katılarak imza verdim. Eskişehirli hemşehrilerim ve ülküdaşlarımızın kurultay talebine hak verdiğim için bu kararı aldım. Dünya'daki hiçbir makam, ülküdaşlarımızın ve milletimizin iradesinden değerli değildir. Bu yüzden kongreye katılma kararı verirken, Eskişehir İl Başkanlığı'nın genel merkezimiz tarafından bu sebeple kapatılacağını biliyordum. Ancak milletim ve davam için bu bedeli ödemeye karar verdim, vicdanım rahat. Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ifadesiyle "Ülkücüler, insanlık alemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır". Bu yüzden Türk milletine sadakat şerefimizdir. İl başkanlığım döneminde bana destek veren, Eskişehirli hemşehrilerime, aileme ve ülküdaşlarıma teşekkür ederim'' dedi. Seçilmiş Son İl Başkanı Oğuz Sever."
 
Editör: TE Bilişim