CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof Dr Gaye Usluer ilçe ziyaretlerine Han ilçesi ile devam etti.

 Milletvekili Usluer, Eskişehir'in Han ilçesinde CHP İlçe Başkanı Bayram Kazankaya ile Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı'yı ziyaret etti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinalarının yoğun çalışmalarına işaret eden Belediye Başkanı, üzerinde çalıştıkları maketler üzerinde Milletvekili Usluer'e yakın gelecekte Han ilçesinin tarihi Frig mirasının değerlendirilerek, kültür ve turizm merkezi olacağını anlattı.

 NÜFUS YARI YARIYA AZALDI

 Belediye Başkanını ziyaretin ardından Han ilçe esnafını ziyaret eden Milletvekili Usluer kahvehaneleri ziyaret ederek, vatandaşlarla oturup sorunlarını dinledi. Tarım ve hayvancılığın gerilemesiyle son 10 yılda Han ilçesinin nüfusunun yarı yarıya azaldığına dikkat çeken vatandaşlar, bu gidişle Han ilçesinin kapısına kilit vurulacak dediler. AKP iktidarlarında Han ilçesinde de tarım yapılan alanların küçüldüğüne dikkat çeken Hanlılar, çiftçinin durumdan memnun olmadığını, gidişattan umutlu olmadığına değindiler.

 TARIM ÜRÜNLERİ İTHAL EDİLİYOR

 AKP iktidarlarında çiftçilerin hem kredilerde hem ekipman alırken, tekel haline gelmiş Ziraat Bankası’na mahkûm edilmesi, tarımsal amaçlı kullanılan mazottan yüksek oranda ÖTV alınmasından şikayet ettiler. Mazot, tohum ve gübre fiyatları her yıl, aşırı derecede artmasına karşın, ürün fiyatları tam tersine düşüyor dediler. Çiftçiler, “2006 yılında buğdayın kilosu 55 kuruş iken mazot 2.06 liraydı. Şu anda ise gene buğday fiyatı 55 kuruş, mazot 5 liraya dayandı” dediler. Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer "Türkiye'nin, bir zamanlar fazlasıyla ürettiği ve ihraç ettiği birçok tarımsal ürünün artık dışarıdan, AB ülkelerinden ve ABDden aldığına işaret ederek, “İthalat pirinçle başladı, neredeyse tüm tarım ürünlerine yayıldı" dedi.

 “TOHUMDA DIŞA BAĞIMLILIĞA DA SON VERECEĞİZ”

 Bugün, hemen bütün temel bitkisel ve hayvansal ürünlerin dışardan satın alındığını belirten Milletvekili Prof. Dr. Usluer, “Mercimek, nohut, mısır, fasulye, buğday, fındık, pamuk, tütün, ayçiçeği, pirinç bunlardan bir kaçı” şeklinde konuştu.  Milletvekili Prof. Dr. Usluer, CHP olarak çiftçinin tüm sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, CHP iktidarında tarım ve hayvancılıktaki sorunların çözüleceğini belirtti. Tarımsal aracılara akreditasyon sistemi getirileceğini, tarımsal üretim için kullanılan mazotta Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) kaldırılarak mazotun 1.5 TL'ye ineceğini, tarımsal üretimde yenilenebilir enerjinin kullanımının teşvik edileceğini belirtti. Gübreyle ilgili desteklerin arttırılacağını ya da vergi indirimine gidileceğine dikkat çeken Milletvekili Usluer, tohumda dışa bağımlılığa da son vereceğiz" dedi.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Editör: TE Bilişim