Saadet Partisi’nden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Levent Baştürk, partisinde hafta sonu gerçekleştirilen seçim öncesi değerlendirme toplantısına katıldı.

31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçim çalışmalarının ele alındığı toplantıda söz alan Baştürk, iktidara yüklendi. Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından açıklanan seçim manifestosunu değerlendiren belediye başkan adayı Levent Baştürk “Düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan vaatlerin 2014 yerel seçimleri öncesinden hiçbir farkı yok. İktidar partisi bir kez daha değişmeyen ama uygulanamayan seçim sözleri vermiştir. Ak Parti’nin ve adaylarının iktidarda değilmiş gibi vaatlerde bulunması dikkat çekicidir” dedi.

Türkiye’de hukuk devletinden söz etmenin imkânsız hale geldiğine de değinen Baştürk “Adalet yoksunluğu ve zulüm için mazeret üretilemez. Beka, hukuksuzluğun ve kutuplaştırıcı bir siyasi dil kullanmanın gerekçesi olmaz. Beka gerekçesiyle zulmü meşrulaştırmaya çalışırsanız beka ve milli güvenlik sorununun ortaya çıkması için temelleri atmış olursunuz “şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim