MHP Eskişehir İl Kadın aile ve engellilerden sorumlu il başkan yardımcısı Hüsne Çolak, Kadına şiddet konulu açıklama yaparak Eskişehir’de son 2 yılda 8 kadın cinayetiyle üzücü bir şekilde karşılaştıklarını söyledi.

 Eskişehir’deki son verilere göre 1194 kadın şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği için koruma talebinde bulunduklarını belirten Çolak, “Ama kadınlarımızın ani bir saldırı sonucu polisi araması ne kadar mantıklı ya da sağlıklı olabilir ki? Üstelik şiddet gören kadınlarımız yaşamları boyunca üzüntü, kendisini değersiz hissetmek,güven kayıplığı,çaresizlik ve umutsuzluk,intihar düşünceleri gibi psikolojik bozukluklarına sebebiyet vermektedir.Bunlara baktığımız zaman o kadının ne kadar sağlıksız bir bireye dönüştüğünü görebiliyoruz.Şiddete uğrayan kadının arkasında ailesi yada onu seven arkadaş ve dostları varsa bu sorunları biraz daha az düzeyde yaşayabiliyor.Ancak bu kimsenin ailesi yada yardım görebileceği kimsesi yoksa senin benden başka kimsen yok bana muhtaçsın,gidecek hiçbir yerin yok diyerek tamamen psikolojik baskı ve güvensizlik vermiş oluyor. Kadınlarımız şunu unutmalılar ki her zaman bir çare bir çıkar yol vardır. Bu konuda Eskişehir'de kadınlar için çalışan kurumlar ve merkezler var. Buralara başvurarak destek ve bilgi alabilirler. Bir kadın özgüvenine, kendine duyduğu saygı ve sevgiyi, inancı ve değeri fark ettiği zaman mücadele etmeye başlamış demektir. Toplum ve teknoloji ilerliyor, kadınlarımız bunlara uyum gösteriyor ve haklarını arıyorlar” dedi.

Kadınlar ancak mücadele ederek haklarına kazanacaklarını vurgulayan Hüsne Çolak şunları söyledi:

“Kadınlarımız asla yalnız değil ve olmayacaktır. Ümit ediyoruzki kadına karşı şiddet toplumumuzun ve devletimizin desteği ile son bulacaktır. Kadınlara yapılan şiddet ve tehtidin artık bir suç ve kanunda büyük bir cezasının olmasını istiyoruz. Kadına şiddeti eğitim ile bitirmek,  kanunda suç olarak görmek bizim bu konuda tek hedefimizdir. Kadınların tam olarak eşit haklarına kavuşarak yaşaması için önümüzde uzun ve sabır gerektiren bir mücadelemiz var. Ve bizler bu mücadeleyi kazanıp daha güzel, daha yaşanır bir toplum olarak yaşayacağız.

Editör: TE Bilişim