Saadet Partisi Eskişehir İl Örgütü’nün 6. Kongresine katılan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ülke olarak,  bölge olarak badireli bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, bazı ülkelerin dünyada bir takım hadiseler çıkarıp oralardan menfaat alma yoluna gittiklerini söyledi.

 Yurt dışına da gidip çeşitli toplantıları gerçeklerini anlattıklarını belirten Karamollaoğlu, “ Meselede bir çözüm yolu teklif ederken şartları iyi bilmeliyiz . Dünyada belli ülkeler var. Bazen kendileri saldırgan olabiliyor. Hem de topluluklar arasında kavgalar çıkarıp ülkeleri zayıflatma yoluma gidiyorlar. Biz bunu açık net olarak görüyoruz. İslam Alemine oyunlar oynanıyor” dedi.

 Afganistan'da kendi içinde kendisine boğuştuğunu ifade eden SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şunları söyledi:

” Irak’ta var. Suriye'de var. Milyonlarca insan hayatını kaybetti.  Kendi içinde göçler yaşandı. Şehirler yıkıldı yok edildi. Böyle bir katliamla karşı karşıyayız . Birbirimizi yemeye başladık her yerde bir kaos var. Dünyayı yeniden planlamak teminat altına almaya çalışıyorlar. Bunu görmek lazım. Her hangi bir politika yapmaya kalkarsanız olmaz. Bugün iktidarlar bu gelişmelerden özellikle bu iktidar gaflet içinde. Çünkü kuruluşundan itibaren . AB’yi medeniyet projesi olarak görüyorlar. ABD’ yi İsrail’i müttefik diyorlardı, ne oldu? Şimdi eleştiriyorlar, karşı çıkıyorlar. Bu lafla olmaz, icraatla olur. Bunlara karşı icraatın nedir?  Çünkü kendi kendilerini mahkum hale getirdiler.

Ekonomik sistem olarak faizci kapitalist sistemi seçtiler şimdi de şikayet ediyor. Kendi politikalarından bu kadar şikayet eden başka iktidar gelmedi. Sanki iktidara da on beş yıldır kendileri yokmuş gibi konuşuyor. Dış politikada öyle eğitim çökmüş. On beş yıldır siz iktidarda şimdi ülkeyi siz bu hale getirdiniz. Kendinizi şikayet etmeye hakkınız yok.

Yeri geliyor söylüyor yanlışı düzeltmek için söylüyor . İstanbul'a ihanet etti diyor. İstanbul'u 20 yıldır kim idare ediyor. Çarpıklık rant soygun devam ediyor . Yüksek binalarla donatıyorlar.

Israrla Irak'a girilirken yapmayın demedik mi?  ABD bölgeyi kontrol etmek için giriyor dedik. Meclisten geçmedi. ABD askerlerine izin verirseniz yedi sülalemiz bu vebalden kurtulamazsınız dedik.

Hava sahası ABD uçaklarına açıldı. Şimdi senin şikayet etme hakkın var mı ya.

 Suriye'de bizzat devreye girdik. Bu Esat’la konuşalım dedik. Esatçı olduk. Onlarla birlikte siz tatil yaptınız. Kendilerine söyledik masaya oturursan bu masada çözülür dedik. ABD'nin oyununa geldiler. ABD’nin gazına gelip politika oluşturdular .

Sen Rusya'yı ihmal edemezsin. Masaya oturmak mecburiyetinde kaldı.Türkiye ile Suriye arasındaki dostluk yıkıldı. Kayboldu. Böyle bir politika olur mu. Bunun hesabı özür dilemekle geçer mi?

Dış politikayı da ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

Kudüs'ü başkent ilan ettiler.

Aldığı kararlar Filistinlilere destek veriyor gibi gösterirken öbür taraftan İsrail'in meşrutiyeti ilan ediliyor. Binlerce Filistin toprağı işgal edildi.

İsrail ile münasebetler kesilmiyor mu?

Arkadaş kimseyi kandıramazsınız.

O kadar büyük hatalar yapılıyor ki bunları düzeltmek çok zor. Cesaret ister arka planını görmeden aldığın karar başına bela olur.

Öyle bir noktaya geldik ki bu ülke düzelir mi diye soruyorlar. Bugünkü politikaları yok kabul edeceksiniz. Bu iktidar Türkiye’yi sürüklenen bataklıktan kurtaramaz. İslam alemi çıkmaz içinde. ilk hedef İslam birliğidir. Biz bütün İslam ülkeleri bir çatı altında toplamazsak bu zalimlerin üstesinden gelemeyiz. Onun için bir araya geleceğiz. Bizim gibi tahakküm altında bulunan yüz ülkeyi daha bir araya getirip bu dünyayı kalkındırmanın yolunu arayacağız. Ekonominin temeli üretime dayanmazsa o sunidir. Üretime dayanmalıdır. Tarım ve hayvancılık bir numaralı gerekçedir. Eskişehir tarım ve sanayi şehridir. Burası bizim beklediğimiz gibi gelişmedi. Çiftçinin desteklenmeli. Tarım ve hayvancılığa önem verilmelidir.”

Editör: TE Bilişim