CHP İl Milli Eğitim Komisyonu üyeleri ve yöneticiler, öğrencilerine “Resimli Çocuk Hakları Kitabı” dağıttığı için hakkında soruşturma açılan öğretmen Zekai Yıldırım’a destek  vermek ve Eskişehir İl Milli Müdürlüğü’ne tepki göstermek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Toplanan grup adına açıklamayı yapan CHP İl Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Keriman Tevhit Ertuğrul, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarda ve sınıflarda zorla kitap satılmasını sağlarken çocukların kendi haklarının anlatıldığı kitabı dağıtan Zekai Yıldırım hakkında soruşturma açılması izninin verilmesinin bir skandal olduğunu ve hiçbir gerekçesinin olamayacağını söyledi.

SORUŞTURMANIN ASIL GEREKÇESİ ODUNPAZARI BELEDİYESİ
Soruşturmanın asıl gerekçesinin, kitabın Odunpazarı belediyesi tarafından dağıtılması olduğunu anlatan Ertuğrul, “ Zekai Yıldırım hakkında açılan soruşturmanın asıl gerekçesi Resimli Çocuk Hakları Kitabı’nın Odunpazarı Belediyesi tarafından çıkarılmasıdır.  Bu kötü niyetli bir yaklaşımdır. Bu zihniyet kendileri dışındaki her çalışmayı, karşı hamle olarak görmekte, dahası kendilerinden olmayanları da yok saymaktadır” dedi
Resimli Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin çocukların anlayacağı bir dille özetlenmiş ve resimlendirilerek kitap haline getirildiğini ifade eden Ertuğrul, kitabın aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da onaylı olduğunu vurguladı. Yaşanan gelişmelerin AKP’li olmayanlara yönelik baskının da yansıması olduğunu belirten Ertuğrul şöyle devam etti: “ Konunun çocuk hakları olması bile bu soruşturmaları engelleyemiyorsa, burada yönetme sorunu vardır. Okullarda yandaşlık üzerinden idareci atayanlar, soruşturma açanlar, sergi açılışı ve mezuniyetlerde iktidar milletvekili ile poz verenler, vakıflarla imzalanan protokoller çerçevesinde her türlü bilim dışılıkla okulları kuşatanlar önce kendisine bakmalıdır.”
Editör: TE Bilişim