DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, ülkede yaratılan iki kutuplu siyaset kötü dil kullanılması toplumu olumsuz şekilde etkilediğini söyledi.

Esgazete’ye başta İstanbul seçimleri olmak üzere çeşitli konularda görüşlerini dile getiren DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, “Demokratik Sol Parti olarak her zaman demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inandık ve mevcut devlet geleneklerimizi muhafaza etmek için çaba gösterdik. Çünkü biliyoruz ki, bir defa hukuk dışına çıkıldığında, demokrasi adına, geriye dönük pek çok kazanım tahrip edilmiş olur. Ülkemizde yaratılan bu iki kutuplu siyaset; her iki tarafın diğerini düşmanlaştırması ve kötü dil kullanması, görüyoruz ki, toplumumuzun geneline olumsuz şekilde sirayet etmektedir” dedi. Kendisi ve partisinin sürekli olarak bu tehlikeye dikkat çektiğini ve bugün yaşanan bu kutuplaşmayı öngörmüş olmasından kaynaklandığını ifade eden Tambova şunları söyledi:

“Şimdi gündemimizde İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri var ve bu ayrıştırıcı üslup daha da çirkinleşmekte. DSP olarak, bizim için seçim 31 Mart'ta bitmiş ve İstanbul'da yurttaşlarımız tercihini yapmışlardır. DSP olarak, iktidarın YSK üzerinde baskı yaratıp, tekrarlatmak istediği bu seçime kayılsaydık eğer aslında bu hukuksuzluğu da tanımış olacaktık. Oysa bizler halkın iradesinin İstanbul için çoktan tecelli ettiğine inanıyor ve dayatılan bu zorlama seçimi kabul etmiyoruz. Genel seçimlerde YSK'nın haksız ve hukuksuz müdahalesine maruz kalmış bir parti olarak, bugün yaratılan bu fiili durumu reddediyor, kurumlarımızın itibarsızlaştığını ve güvenini tamamen yitirdiğini de üzülerek gözlemliyoruz. Bu seçimin adil bir seçim olmayacağını ve bu günkü YSK yapısıyla bundan sonra ülkemizde seçim güvenliğinden söz edilemeyeceğini düşünüyorum. DSP İstanbul seçimlerinde aday çıkarmama karırını tamamen hukuktan yana bir duruş sergilemek için almıştır. Herhangi bir adayın yanında ya da karşısında olmak için değil, haksızlığın karşısında ve hukukun üstünlüğü anlayışının tarafında olmak için alınmış bir karardır. “

Editör: TE Bilişim