Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç Pazar toplantısında ülke ve şehir  gündemini değerlendirdi.

24 Temmuz tarihin basın içinde önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Dölekçekiç “Sansürün kaldırılışının” yıldönümünde  basına özgürlükler tanınması temennisinde bulundu.

24 temmuz tarihinin de Lozan Barış antlaşmasının yıl dönümü olduğunu da hatırlatan Dölekçekiç, “ Lozan Antlaşması  Türkiye’nin tapusudur. Emperyalistlerin dayattığı Sevr’i Türk Milleti Atatürk önderliğinde parça parça ederek geri dönmemek üzere tarihin çöplüğüne göndermiştir” dedi.

20 temmuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu olduğunu da hatırlan ve Kırbırslı soydaşların bayramlarını kutlayan DP İL Başkanı Nazım Dölekçekiç doktorlara yönelik şiddete yönelik te şunları söyledi:

“ Doktorlara şiddet haberleri oldukça yayıldı ve canlarına kast edilecek şekilde şiddete mağruz kalmaktalar. Ddoktorlar çok kutsal bir görev yerine getirmekte her ne olursa olsun doktorları el üstünde tutulması, korumalıyız. Burada iktidara düşen görevlerde var doktorların nasıl zor şartlar altında görev yaptıklarını bilmekteyiz.”

Şehir sorunlarına da değinen Dölekçekiç şunları söyledi:

“Erenköy mahallesinin hafta içinde demokratik bir eylemleri oldu. Kilittaşlar sökülerek Odunpazarı belediyesi tarafından asfalt yapılmakta mahalle halkı asfaltı lüzumsuz gördüğü gibi ne kadar asfalt katılım payı ödetecek tedirginliğinde.  Aslında bu mahallelerin bir imar sorunu var oradaki mülk sahibi halkımız bir imar planı istemekte bu vesile ile onların mülkleri de değerlendirilecek .

Ankara yolunda bir çalışma var köprü yapılmakta organize sanayi bölgesine oradan gidiş, giriş çıkışlar çok büyük bir problem halinde organize sanayi bölgesinde çalışan işçimiz batıkentten bile oraya gitmekte zorluk çekmekte oranın çalışmasında karayolları ve belediye birbirini engeller şekilde çalışma yapıyor oradaki halkımızda bata çıka çukurlarda  yaşıyor.

Bizzat şahit olduk, bizde 71 evler mahallesi Ankara yoluna çıkmak için nereye gideceğimizi nasıl çıkacağımızı bilemedik adeta kaybolduk madem burada bir yol çalışması yapışıyor öncelikle servis yollarını hazırlayın vatandaşlar rahat bir şekilde ulaşımını sağlasın.”

Editör: TE Bilişim