AK PARTİ Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Eskişehir’in Alpu ilçesini, daha sonra Mihalıççık ilçesini ziyaret etti. Günay, son olarak  Dede Korkut Parkı’nda sahur yemeğine katıldı. Bakan Soylu ile ilçede çalışan mevsimlik tarım işçilerini yerinde ziyaret ederken, kadın işçilerin olduğu çadıra uğradı ve onların ihtiyaçlarını dinledi. Kadın işçilerden aldığı öneri ve talepleri Bakan Soylu’ya ileten Günay, “ilçelerimizin kalkınması, potansiyellerini tam olarak kullanmaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Sayın bakanımız Süleyman Soylu ile projeleri değerlendiriyoruz.  Ziyaretlerinden dolayı da bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
İFTAR İÇİN MİHALIÇÇIK’A GEÇTİ
 
Günay,  Alpu’daki programının ardından Mihalıççık ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftarda halkla bir araya gelen Günay, iftar  sonrası ise yerel esnafı ziyaret ederek talep ve önerilerini dinledi. Mihalıççık doğal taş ürünlerinin işlendiği atölyeleri de ziyaret eden Günay, Mihalıççık Belediyesi’nin bu atölyelerin işlediği taşları nasıl katma değerli hale getirebileceği üzerinde bir fikir alışverişi yaparak, konu üzerine konuşmak için ilerleyen tarihlerde yeniden bir araya gelmeye karar verdi. Günay, “Burada yapılan iş çok önemli. Bu işi doğru yöneterek Mihalıççık’tan bir marka çıkmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bunun için EİYAP’a (Eskişehir İlçeleri Yenilikçi Atılım Platformu) çok önem veriyorum. Sadece Mihalıççık değil, şehrimizin bütün ilçelerinden birer marka çıkarabilir, ilçelerimizi katma değeri yüksek ürünlerin üretimiyle kalkındırabiliriz” şeklinde konuştu.
 
SAHURDA TÜMSİAD YÖNETİM KURULU İLE BULUŞTU
 
İlçe ziyaretleri sonrası Eskişehir merkeze geçen Günay’ın sahurdaki durağı ise Dede Korkut Parkı oldu. TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği) yönetim kurulu ile sahurda buluşan Günay, iş adamlarının talep ve önerilerini dinledi. Çek yasası ve iflas erteleme konularının gündeme geldiği ziyarette Günay, Eskişehir’deki durumlar hakkında da bilgi alarak, iletilen konular hakkında çalışmalar yapıldığını belirtti.
 
Editör: TE Bilişim