AK Parti Eskişehir Tepebaşı İlçesi Genişletilmiş Ekim ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Mavi Ada toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, AK Parti Kadın Kolları, İl Gençlik Kolları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yöneticileri, belediye başkanları, eski il, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Danışma Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Eskişehir’de yerel yönetimini değiştirmek adına 31 Mart seçimleri arifesinde göreve geldikleri an itibariyle tüm teşkilat ve yönetimle canla başla çalışmalara başladıklarını söyledi.

“Sokak sokak, sandık sandık hemşerilerimize dokunarak gönüllerinde yer etme gayemizi ilk andan itibaren adaylarımız, yönetimimiz ve teşkilatımızla kendimize şiar edindik” diyen Çizmelioğlu, “Beklediğimiz seçim sonuçlarını alamasak da vatandaşlarımızın güçlü desteğini ve bizlere verdiği muhalefet sorumluluğunun bilincindeyiz. 

Seçim bittikten hemen sonra ilkemiz olan ‘yarın seçim varmış gibi’ çalışmalarımıza başladık.

Mahalle teşkilatlarımız ve yönetimlerini tekrar yapılandırdık. Bu yeni yapılandırma ile birlikte yerel siyasetçi olarak sorumluluk alanımız Tepebaşı ilçemizdeki vatandaşlarımızın hak ettiği hizmetleri alması adına yapılması gereken hizmetler ve eksiklikleri tespit etmeye başladık” dedi.

Vatandaşlarımıza ulaşmak adına İl Başkanlığın rehberliğinde İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile koordineli olarak çeşitli programları hayata geçirdiklerini belirten Çizmelioğlu konuşmasında şunları söyledi:

“31 Mart Seçim çalışmaları, Mahalle ziyaretlerimiz, Çay – Simit programlarımız, Cuma buluşmalarımız, Esnaf ziyaretlerimiz, vatandaşlarımızın en özel günleri düğünler, Ramazan ayının birlikteliğini ve bereketini paylaşmak adına iftar buluşmalarımız ve daha nice programlarımız ile bölgemizdeki vatandaşlarımızın mutluluklarına ortak olduk, dertleriyle dertlendik, sorunlarını tespit ettik. Hükümetimiz ile ilgili sorunları çözmek adına gereken girişimlerde bulunduk. Belediyecilik ile ilgili sorunları uygun platformlarda dile getirdik ve getirmeye devam edeceğiz yılmadan usanmadan takibini yapacağız.

İlçemizdeki tüm hemşerilerimizin muhabbetine nail olana dek programlarımıza devam edeceğiz.

Yapmış olduğumuz ziyaretlerde gördük ki 1999’dan bu yana görev başında olan mevcut belediye başkanı ( 2004 - 2009 hariç) ana belediyecilik hizmetlerinden bir çoğunu gerçekleştirememiş veya başlatılan projeleri tamamlayamamıştır.

Yeşiltepe ve Fevzi Çakmak mahallelerimizin imar sorunu, 5 binlik imar planlarının henüz gündeme alınmaması, Sazova Kültür Merkezinin tamamlanmaması, Çamlıca Kapalı Pazaryeri üzerinin atıl durumda olması, Baksan Sanayi Sitesi için hala hayal satılıyor olması ve buna benzer diğer mahallelerimizde birçok sorunun çözüm bekliyor olması, çözülünceye kadar dilimizden düşmeyecektir..

Bu kutlu yürüyüşe çıkarken kendimize Yunus Emre’nin hoşgörüsü, aşkı, mütevaziliği ve felsefesini örnek aldık. Yunus’un şu beyitlerini sizinle paylaşmak isterim..

“Canını aşk yoluna vermeyen aşık mıdır

Cehd eyleyip ol dosta ermeyen aşık mıdır

Aşık butasından içip nefs dileğinden geçip

Hak yoluna er seçip durmayan aşık mıdır”

Amacımız ve gayemiz olan vatandaşa hizmet için, daha yaşanılabilir bir Tepebaşı için, Daha güçlü bir Tepebaşı için mensubu olmaktan şeref duyduğum partim adına, Güçlü Tepebaşı İlçe teşkilatımızla gayretle, usanmadan çalışmaya devam edeceğiz….

‘Biz tesadüfen bir araya gelmiş, öylesine toplanmış bir topluluk değiliz… Biz ortak idealleri ortak hedefleri olan, ülke ve millet için aynı ortak sızıyı yüreğinde hisseden kadroyuz’ sözleriyle dimdik duruşa sahip bir Dünya Liderine sahibiz.

Bizler bu kutlu davanın sorumluluğunu hep birlikte omuzladık.

Büyük ve güçlü Türkiye’nin yürüyüşünün önünde hiçbir tehdit, hiçbir engel kalmayana kadar mücadelemizi azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu günlerde Suriye sınırında başlatılan güvenli bölge Barış Pınarı Harekâtında görev alan tüm asker ve kolluk kuvvetlerimizin muzaffer olmalarını Cenab-ı Hak’tan diliyorum..

Bu kutlu harekatın Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın, Devletimizin ve milletimizin gücünü ve kararlılığını tüm Dünyaya göstermektedir.

Tepebaşı ilçemizin, Tepebaşılı vatandaşlarımıza layık, yaşanılabilir, konuşan ve konuşulan bir Tepebaşı için yeniden yollara düşme vaktidir…..

Önceki dönemlerde ilçemizin her kademesinde görev almış başkanlarımıza ve teşkilatımıza Tepebaşı ilçemize yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Devir aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız.

Tepebaşının coşkusu, Tepebaşının güçlenmesi, Tepebaşının gelişmesi adına bu büyük ailemiz ile hep birlikte omuz omuza bu uzun yolu yürüyeceğiz.”

Slayt sunumlarının da gerçekleştirildiği Danışma Kurulu toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Barış Pınarındaki hareketin ülkemizin ve tüm insanlığa hayırlı olmasını dileğinde bulundu.

Danışma Kurulunu hazırlayan Tepebaşı İlçe yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür eden Çalışkan, “Kuzey Suriye’nin terörden temizlenmesi için bir barış yuvası olmasını inşallah göreceğiz. Önümüzde başta belediye seçimleri olmak üzere teşkilatımızın yenilenmesi canlanması ilerleyen dönemlerde Cumhurbaşkanımıza layık teşkilat oluşması anlamında büyük kongre seçimi var. Başta AK Parti ailesine kongre sürecinin hayırlı olmasını diliyorum.

Önümüzdeki seçimlerde ilçe başkanları, mahalle başkanları sayesinde listeleri askıya asacağız, üyelerimizin listelerini kontrol etmesini istiyoruz. Tüm kongrelerimize hassasiyetle davranacaklarına inanıyorum “ dedi.

Eski il ve ilçe başkanlarına teşekkür eden Çalışkan şunları söyledi:

“Bizler büyük bir aileyiz. İnşallah hep birlikte samimiyet gayret bizim her zaman düsturumuz olacak. Hiçbir zaman birbirimizin arkasından konuşmayacağız. Dava adamı gibi çalışacağız. Tüm ilçelerimizde hassasiyeti gösterileceğine inanıyorum.

Belediye başkanlarının neler yaptığını neler yapmadığını çok iyi biliyoruz. Hem tüm belediyelere sermaye giderlerini yatırım anlamında destek olacağını, sadece sosyal politikalar sosyal işlerle paraların heba edilmesini de takip olacağız. Şehrimizin tüm vatandaşları fiziki belediye hizmetlerini sonuna kadar hak ediyor. Belediyelerimizin her zaman takipçisi olacağız. İyi yaptıklarında arkasında, yapmadıkları ya da yapmayı düşünmedikleri konusunda karşılarında olacağız, doğru olarak yönlendirmeyi sağlayacağız. Eskişehir’de 24 milyar liralık hizmet kazandıran.  Başta Cumhurbaşkanımız önderliğinde AK Parti hükümet döneminde yapıldı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere kabine üyelerine teşekkür ediyorum. “

Editör: TE Bilişim