İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca, “Tüm teşkilatlarımızın Sayın Meral Akşener’i aday göstereceğinden kuşkum yoktur” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca il binasında düzenlediği basın toplantısında kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Teşkilatın Genel Başkan Meral Akşener’i aday göstereceğini ifade eden Tunca,  “20-22 Temmuz tarihleri arasında İYİ Parti Afyon Sandıklı’da 1. Çalıştayımızı yaptık. 271 kişinin katılımı ile yapılan çalıştayımızda, kuruluştan bu yana edindiğimiz tecrübelerimizi, İYİ Parti açısından siyasetin önceliklerini ve yerel seçimlerde İYİ Parti’nin yol haritası oluşturduk. Muhteşem bir demokrasi örneği sergilenen çalıştayımızın sonunda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener kurultay kararı almıştır. Daha dün kurulan partimiz Türk siyasetine demokrasi dersi vermiştir. Bundan sonra da partimiz, ortak aklı asla terk etmeyecek ve ülkemizin geleceğini tek adama bırakmamak için mücadele edecektir. Bu kurultayda tüm teşkilatlarımızın Sayın Meral Akşener’i aday göstereceğinden kuşkum yoktur. İYİ Parti önümüzdeki süreçte de geçtiğimiz seçim sürecinde olduğu gibi Türkiye’nin umudu olmaya devam edecektir” dedi.

 Tunca parti olarak sunmuş oldukları soru önergelerinin AK Parti ve MHP tarafından reddedildiğini aktararak şunları söyledi:

"Birkaç gün sonra tatile girecek olan meclisimizde “Bedelli askerlik dışında askerlik hizmeti yapanların sosyal güvenlik primi 1 Ocak 2019’dan itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanır.” Kanun teklifimiz AKP ve MHP milletvekilleri tarafından reddedilmiştir.  2018 rakamlarıyla 12 aylık askerlik için en düşük prim borçlanma tutarı yaklaşık 8.000 TL olduğunu hatırlatmak isterim. İYİ Parti Ankara Milletvekilimiz Şenol Bal, Çorlu’daki yaşanan kazaya yönelik soru önergesini partimiz adına Ulaştırma Bakanı’na vermişti. Bu önerge MHP-AKP oylarıyla reddedildi.Öngörülebilir ve önlenebilir tedbirlerin alınmaması sebebiyle kazanın meydana geldiği açıktır. Akla, bilime, liyakate ve disipline uygun davranılmadığı sürece bu kazaların tekrarı ne yazık ki kaçınılmazdır.  Ancak bu soru önergemiz de Meclis’te MHP ve AKP’nin oylarıyla reddedilmiştir. Araştırılmaya değer bulunmayan, hepimizi üzen bu “kazada” 24 vatandaşımız hayatını kaybederken 318 yaralımız olduğunu hatırlatmak isterim. Yola çıktığımızdan bu yana başta “FETÖCÜLÜK” olmak üzere olmadık iftiralara muhatap olan Genel Başkanımız ve partililerimizin olduğunu sizler de biliyorsunuz. İYİ Parti grubu olarak,15 Temmuz'da (Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması) FETÖ-PDYtarafından yapılan hain darbe girişiminin siyasi ayağı ve tüm yönleriyle araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) verdiğimiz Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergemiz de MHP ve AKP oylarıyla reddedilmiştir.  AKP ve MHP Milletvekilleri FETÖ’nün siyasi ayağını araştırmaya değer bulmamışlar ve tarihin sayfalarında hakkettikleri yerlerini almışlardır. Hain FETÖ-PDY, 15 Temmuz hain kalkışmasında 249 vatandaşımızı canından ettiğini, 2.196 yaralımız olduğunu ve 248 vatandaşımızın da gazi olduğunu hatırlatmak isterim.   AKP ve MHP tarafından reddedilen bu teklif ve araştırma önergelerimizi kamuoyunun bilgi ve vicdanına sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim