CHP il yönetiminde istifalarla başlayan ‘karmaşa’ devam ederken Nihat Çuhadar’ın istifasıyla boşalan başkanlığa görevde bulunan il yönetim kurulu üyeleri Rıdvan Atan’ı istedi.

Konuyla ilgili esgazete’nin sorularını yanıtlayan Rıdvan Atan ‘henüz başkan değilim’ dedi.

4 kişilik ekiple Ankara’ya giden ve genel merkez yöneticileri ile görüşen Rıdvan Atan’la, Eskişehir dönüşü sırasında telefonla görüştük.

Atan, gerek il yönetim kurulu arkadaşlarına gerekse genel merkez yöneticilerine öncelikle il yönetimi seçiminin biran önce yapılması gerekliliğini söylediğini ifade etti.  Atan, “İl yönetim kurulunda arkadaşlar beni il başkanı olmamı istediler. Ben önemli olan il yönetiminin seçime gidilmesi yeni il başkanı ve yönetim kurulunun seçilerek Haziran ayındaki seçimi partiye hazırlaması gerektiğini söyledim. Bu konuda aynı görüşte olduğumuz için 4 kişilik bir heyetle Ankara’ya giderek merkez yöneticilerine bu görüşümüzü ifade ettik. Yöneticilerimiz bu görüşümüzü ilk Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alarak karar verecekler. İl seçimine kadar başkan olarak görev yapacaksın derlerse o zaman başkanlığı kabul ederim. Yani il seçimine kadar başkanlık” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim