Emek Parti Eskişehir İl Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Akgün, 16 gazetecinin yargılandığı Cumhuriyet Gazetesi davasında ara kararını açıklayan mahkeme heyeti 495 gündür Silivri’de tutuklu bulunan Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve 434 gündür tutuklu bulunan muhabir Ahmet Şık’ın tahliyesine karar verdiğini hatırlattı.  

Akgün, Murat Sabuncu ve Ahmet Şık’ın tahliyelerinin sevindirici olduğunu belirterek, “Hiçbir somut iddianın olmadığı iddianameye dayanarak gazetecilerin aylardır cezaevinde tutulması ve hala Akın Atalay’ın içeride olması üzüntü vericidir. Bu davada bu güne kadar gerici, dinci yapılara karşı mücadele vermiş bir gazetenin yayın politikası yargılanmaktadır. En ufak muhalif sese tahammülü olmayan siyasal iktidarın direktifleri doğrultusunda basın susturulamaya çalışılmaktadır.  İki yıla yakın bir zamandır devam eden yargılamalar ülkemizdeki basın özgürlüğünün sadece küçük bir fotoğrafını sunuyor” dedi.

Büyük fotoğrafa baktığımızda ise siyasal iktidarın kendi söyledikleri dışında söz söyleyen tüm basın yayın organlarına baskı uygulamaya devam ettiğini belirten Akgün, “TGS verilerine göre halen 149 gazeteci ve medya çalışanının cezaevinde. Sınır Tanımayan Gazeteciler, 2017 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre Türkiye, basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 155'inci sırada, ‘gazetecilik yapmanın zor olduğu ülkeler’ kategorisinde yer aldı. Evet bu ülkede ve şehirde özgür gazetecilik yapmak zor. Ancak Metin Göktepe’nin arkadaşı olan Ahmet Şık’ın da dediği gibi ‘bu ülkede sadece anne ve babalarının önünde eğilecek’ gazeteciler var ve var olmaya devam edecek. Metin Göktepe gazeteciliği hala yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim