MHP ESkişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak TBMM Başkanlığı'na Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yanıtlanması üzerine ESkişehir-Alpu yolu ile ilgili soru önergesi verdi.

Eskişehir Valiliği tarafından gerçekleştirilen 3. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları 4. Bölge Müdür vekili Rıza Mucukgil'in Eskişehir-Alpu yolunun tek yol olarak proje edildiğini, daha sonra bölünmüş yol olarak proje tadilatlarının devam ettiğini ifade ettiğini hatırlatan Sazak,ihale tarihhi üzerinden iki yıl geçmesine rağmen çalışmalara başlandığımını söyledi.

Milletvekili Sazak'ın verdiği soru önergede şu sorular ele alındı:

"1- Son 5 yılda, her yıl için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle Eskişehir-Alpu yolunda kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Bu kazalarda kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiş, kaç vatandaşımız yaralanmıştır?

2-Sözleşmenin başlanggç tarihi 12 Mayıs 2017 olmasına rağmen çalışmalara neden başlanmamıştır?

3-Söz konusu yolun projesi neden ihale başlangıcında bölünmüş yol olarak yapılmamıştır? Şu anda bölünmüş yol olarak devam eden proje tadilatların ne zaman bitmesi öngörülmektedir?

4-Eskişehir-Alpu yolunun daha fazla vatandaşımızın hayatına mal olmadan ne zaman yapılması planlanmaktadır? Çalışmaların ne zaman bitmesi öngörülmektedir?"  

Editör: TE Bilişim