MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin göçmenlerin çocukları için geçici göçmen kreşi kurulması talimatı verdiği Edirne’ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Göç ve Alt Komisyonu Üyeleri ile birlikte incelemelerde bulunmak üzere Edirne’ye hareket eden MHP’li Sazak, temasları kapsamında Edirne Valisi Ekrem Canalp ve İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Göç Müdürlüğü yetkililerinden sınırda yaşanan gelişmeler hakkında brifing aldı.

MHP’li Sazak, daha sonra çalışma ziyareti kapsamında incelemelerde bulunmak üzere Pazarkule Sınır Kapısı ve İpsala Sınır Kapısı’na geçti.Yaklaşık 160 kilometrelik sınır boyunca incelemelerde bulunan MHP’li Sazak, Pazarkule Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunurken Yunan güvenlik güçleri göçmenlere ses, sis, gaz bombaları, plastik mermi ve gerçek mermiler kullanılarak ateş açtı.

Kastanies Sınır Kapısı ile Pazarkule Sınır Kapısı arasındaki bölgede bulunan göçmenlere Yunan kolluk kuvvetlerince açılan ateş sonucu 1 kişinin hayatını kaybetmesine, 5 kişinin ise yaralanmasına şahit olan MHP’li Sazak “Türk’ün hakkaniyeti, merhameti, adaleti Dünya’ya örnektir. Bize insan hakları dersi vermeye kalkanların gerçek yüzleri ortadadır.Allah bütün mazlum milletlerin geleceği için, Türk Devletine güç kuvvet versin” dedi.

Editör: TE Bilişim