AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca parti binasında halk günü uygulamasında vatandaşların sorunlarını dinledi. Halk Günü'nden önce basın toplantısı düzenleyen Koca, “9, 10, 11 Mayıs’ta Afyonkarahisar’da yapılacak toplantıda milletvekilleri ve MKYK üyeleri ile birlikte değerlendirmeler ve görüşmeler, gerekli istişareler yapılacak ve bunun sonucunda AK Parti Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak” dedi.

Koca ayrıca son halk gününde yaptığı seçim değerlendirmesinin bazı kesim tarafından çarptırıldığını kaydetti. Koca konuyla ilgili son yaptığı açıklamayı hatırlattı. Koca şunları söyledi: Eskişehir’de seçim sonuçları ile ilgili olarak mağlubiyet anlamında da galibiyet anlamında da söyleyebilirsiniz. Hangi sonuç olursa olsun sorumluları başta milletvekilleri, ikinci olarak 1500 kişilik Eskişehir teşkilatları sorumludur. İl, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları yani 1500 kişilik aile içerisinde milletvekilleri de dahil  tüm teşkilatlarmız ve elbette adaylarımız da sorumludur. Maalesef bu ifadelerim çarpıtılarak kamuoyunda yer alıyor. Kamuoyunda yer alış şeklini hayretle takip ettim. Herşeyin istismar edilmesine hayret ediyorum. Adaylarımızın elinden gelen gayreti gösterdiğine inanıyorum. Tepebaşı’nda Orhan beyin, Odunpazarı’nda Nevzat beyin, Büyükşehir’de Harun beyin elinden gelen gayreti gösterdiklerine, çalıştıklarına inanıyorum. Teşkilatımız elinden gelen gayreti gösterdi. Eksiklerimiz olabilir. Milletvekillerimizin de meclis tatil olduktan sonra Eskişehir’e gelerek gerekli gayreti gösterdiklerine inanıyorum. Fitne sokmaya çalışmak  kimseye yarar sağlamaz. Seçim döneminde çalışan teşkilatımıza, belediye başkan adaylarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ederiz”

 

1 MAYIS BAYRAM HAVASINDA KUTLANMALI

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına da değinen Koca, tüm çalışan kesimlerin bayramını kutladı. Bugünün resmi tatil olarak kutlanmasının AK Parti hükümeti zamanında gerçekleştiğini ifade eden Koca, “Ancak ne yazık ki bu kutlamalarda olumsuz bir takım görüntülerle karşılaşıyoruz, bu yıl bu tarz görüntülerle karşılaşmamayı umuyoruz, hiç kimsenin zarar görmemesini arzu ediyoruz, şehrimizde de 1 Mayıs’ın bayram havasında kutlanmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

KUPA ESKİŞEHİR’E GELECEK

Eskişehir’in önemli gündemlerden birinin de Eskişehirspor olduğunu belirten Salih Koca, Konya’da oynanacak maçta coşkuyla Eskişehirspor’un yanında olacaklarını ifade etti. Koca, kupanın Eskişehir’e geleceğine inandığını söyleyerek takıma başarılar diledi.

AŞAĞISÖĞÜTÖNÜ’NDEKİ DOĞALGAZ SORUNU ÇÖZÜLMEYE AÇLIŞICAK

Aşağısöğütönü’ndeki TOKİ evlerinde yaşanan doğalgaz kesintilerini de değerlendiren Koca, şöyle konuştu: “Yönetici arkadaşlarımızla görüştük, Ankara’da gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz, sorunu hep beraber çözemeye çalışacağız. TOKİ tarafından yapılan 950 konutta dar gelirli vatandaşlar kalıyor, doğalgaz, elektrik su abonmanlık ücretlerine varıncaya kadar hükümetimiz tarafından karşılanmıştır, resmi olarak sıkıntı olmayacak çözüm yolları varsa bunu çözmeye çalışacağız.”

BÜYÜKERŞEN’İN ADAYLIĞI ESKİŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Anketi’nden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in çıkmasını sorusunu da yanıtlayan Koca, “Anketten Yılmaz Büyükerşen’in çıkmasının şehrimiz adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum, CHP’nin iç meselesi bu konu üzerinde konuşmanın çok doğru olacağını düşünmüyorum” diye konuştu Koca sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti’nin adayının kim olacağı konuşuluyor, il başkanları ve milletvekilleriyle çalışmalar yapıldı. 9,10, 11 Mayıs’ta Afyonkarahisar’da yapılacak toplantıda milletvekilleri ve MKYK üyeleri ile birlikte değerlendirmeler ve görüşmeler, gerekli istişareler yapılacak ve bunun sonucunda AK Parti Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak. Umarım Türkiye’ye yakışan bir seçim olur, kazanan ülkemiz olur. Demokratik yollarla yarışan ve demokrasi mücadelesi verecek tüm adaylara başarılar diliyorum, inşallah hedefimiz ilk turda AK Parti’nin gösterdiği adayın cumhurbaşkanı seçilmesidir.

Editör: TE Bilişim