24 Haziran seçimini değerlendiren EMEK Partisi Eskişehri İl Başkanı İbrahim Akgün, AKP-MHP ittifakı ve onların Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan’ın iktidara gelmesine vesile olduğunu söyledi.

Akgün, “Böylece; ‘tek parti tek adam rejiminin ‘,  ‘Din ve milliyetçilikle aşılanarak Çifte su verilmiş bir gericilik iklimi’nde inşa edilmesinin de yolu açılmıştır. Yani iki aylık seçim kampanyasının ardından, meydanlara çağrılıp karşılarında nutuklar çekildikten sonra; işçiler, emekçiler, Kürtler, Aleviler, ezilen ve sömürülen yığınlar bir kez daha evlerine gönderilmiş ve onlara ‘Artık siz oyunuzu verip görevinizi yaptınız. Bundan sonrasını biz yapacağız. Sizin adınıza ülkeyi yöneteceğiz’ denmiştir” dedi.

Aslolan egemen sınıfların siyasetine karşı işçi sınıfının, halk güçlerinin kendi talepleri etrafında oluşturacakları güçle siyasete müdahale edecek bir bilincin geliştirilmesini de dikkate alan bir siyasi mücadelenin örgütlenmesi olduğunu ifade eden Akgün, “Çünkü işçi ve emekçilerin kurtuluşu, 4-5 yılda bir sandığa gidilerek, seçim mitingleri yaparak, halkın önüne yeni ‘kurtarıcılar’ çıkararak ya da seçimi ‘kurtarıcılar’ arasında bir yarışa dönüştürerek sağlanamaz. Halkın bir düzen partisinden ötekine geçmesiyle de sağlanamaz.

Onun içindir ki EMEK Partisi ; İşçi sınıfı ve emekçilerin talepleri etrafında birleşerek, patronlar ve onların hükümetlerine karşı mücadeleye girmesini, İşçi sınıfı ve halk yığınlarının her dört-beş yılda bir seçimlerde oy kullanarak yetinmesi yerine; iç-dış politikada, ekonomik politikalar konusunda, anında tutum alan bir siyasi mücadele hattına yürümesi gerektiğini ve bu mücadelenin örgütlenmesini savunmaktadır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim