CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ve BirGün Yazarı Doğan Tılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı “Termik santral ve Türkiye gündemi” adlı söyleşi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleşti.

Söyleşide konuşan BirGün Yazarı Doğan Tılıç, Eskişehir’in Türkiye’nin çağdaş ve modern yüzü olduğunu söyledi. Eskişehir’e yapılması planlanan termik santral konusuna değinen Tılıç, “Çevre hareketleri ve duyarlılığı öne çıkıyor. Karadeniz bölgesini çok dolaştım ve doğanın nasıl katledildiğini ve mücadele verdiklerini gördüm. Bir şey değişecekse en yakın çevremize sahip çıkmayla başlayacak. Çevre duyarlılığına bağlı birlik olursak birşey  değişir diye düşünüyorum” dedi.

Türkiye gündemine ilişkin ise Tılıç, “Bugün memlekette olanlar Türkiye’nin nereye gittiğini göstermekte.  Türkiye çok önemli dönüşüm ve değişim yaşıyor. Eski Türkiye Kapitalist düzenin olduğu Türkiye idi. Devlet vardı devlet nizamı vardı. Yeni Türkiye’de bir parti ve devleti var. Partide tek bir adama ait. Şimdi devlet ve mülk kalmadı” dedi.  2019 seçimlerine ilişkin ise Tılıç, “Üç seçimin birlikte yapılması ya da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yerel seçimlerden önceye çekilmesi gündeme gelebilir” dedi.

REFERANDUM YAPILSIN 

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel yapmış olduğu konuşmada termik santral konusunda konuşarak, “Çarşamba günü bir grup önerisi verdik. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın biz sözü var benim için Helga’nın Hans'ın değil;  Ahmet’in, Ayşe’nin söylediği önemli. O zaman termik santral konusunu millete soralım, referandum yapalım” dedi. Yüksel termik santral yapımın tek amacının olduğunu ifade ederek, "Termik satral yapılmak istenmesinin nedeni enerji açığı filan değil, para. Yap-işlet- devret alım garantili. Her şeyin sonunda para var" ifadelerini kullandı. Bir milletvekili olarak termik santral konusunda müdahil olduklarını söyleyerek,  "Platformun bir eylem girişimi oldu izin verilmedi. Yeniden bir girişim oldu.  Üç milletvekili  bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Boğazımıza kadar bunun içerisindeyiz" şeklinde konuştu. 

BİZİM GİBİ İNSANLARA ZULÜM EDİYOR

Daha sonra Türkiye gündemine ilişkin konuşan Yüksel, “Türkiye’de gerek dış politika olsun gerek adalet ve diğer konular da olsun düzgün işlemesi gereken sistemlerin düzgün işlediğini görüyoruz. Erdoğan, aldatmayı sürdürerek 15 senedir bizim gibi adalete,  hukuka inanan insanlara zulüm ediyor” şeklinde konuştu.

KARŞI ÇIKARSAN VATAN HAİNİSİN

Afrin Operasyonu hakkında ise Yüksel, “Şehit haberleri geliyor. İnsanların içinin yanmaması mümkün değil. Her askeri operasyon dış politikadaki basiretsizliği ürünüdür. Rus uçağının düşürülmesi meselesi var. O uçağın düşürülmesinde biz Suriye üzerindeki tüm hakkımızı kaybettik. Rusya söz sahibi oldu. Dara düştüğünde savaş çıkarmak bu tür iktidarların işidir. Karşı çıkarsan vatan hainisin” dedi.  Yüksel ayrıca, “Türkiye algı operasyonu ile yönetiliyor. Bu ülkede 24 milyon insan düşünmüyor. Düşünmeden sandığa gidiyor” şeklinde konuştu.

Daha sora soru-cevap kısmına geçildi.

Editör: TE Bilişim