Saadet Partisi Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Nesrin Çobanoğlu,  Anneler Günü ile ilgili açıklamada bulundu.
Toplumun temel aile; ailenin temelinin ise anne olduğunu söyleyen Çobanoğlu, “Maalesef yaşadığımız vahşi kapitalist dünyada en çok ihmal edilen de yine kadındır” diyerek kadınların haklarının gasp edildiğini yok sayıldığını, şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığını dile getirdi.

Çağımızın mazlumlarının anneler olduğunu söyleyen Çobanoğlu, bir toplumda huzur ve saadetin olabilmesinin anneye hak ettiği değerin verilmesiyle olabileceğini vurguladı.
Çobanoğlu:  “Çünkü bir ömrün temeli anne eliyle atılır. Gelecek, annelerin yetiştirdiği evlatlarla kurulur. Anne bir evlat yetiştirir Firavun olur, zulüm yapar; anne bir evlat yetiştirir umut olur, toplumu ifsattan ve zulümden kurtaran Musa olur. Şuurlu milli ve manevi değerlere sahip çıkan ve evladına da bu şuuru aktaran annenin terbiyesinden geçen genç, bir millet için en büyük kıymettir” dedi.
 
Ülkede bu tür değerlerin kapitalist sistem içinde tahrip edildiğini aktaran Çobanoğlu şöyle konuştu: “Ülkemizde aile tahrip ediliyor. Oysa aile bir toplumun en önemli yapı taşıdır. Bu yapı taşının manevi gücü anneden gelir. Annenin gücü aileye, ailenin gücü topluma, toplumun gücü dünyaya yansır.”
                                                                                                            
 
Editör: TE Bilişim