İyi Parti Kadın Politikalarından sorumlu Eskişehir İl başkan yardımcısı Özlem Güngör, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, “Bizler eş ve anne olmayı bildiğimiz gibi yeri gelir tuğla taşır yeri gelir ülke yönetiriz” dedi.

 8 Mart Dünya Emekçiler Kadınlar Günü’nün tarihsel konumunu da anımsatan Güngör konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:                                                                

 “Ulusal sözleşmelere ve ulusal düzeyde takip edilen politikalara rağmen kadınlar dünyanın her yerinde şiddete ve ayrımcılığa uğramakta, siyasette, karar mekanizmalarında, ekonomide, eğitimde, erkeğe göre ikinci konumda kalmaya devam etmekte,medyada ve reklam dünyasında cinsel bir obje olarak kullanılıp istismar edilmekte ,kültürel ve siyasal ideolojik veya dinsel nedenlerden dolayı ayrımcılığa uğramakta ve dışlanmaktadır. 

 Kadının yerinin evi, görevinin sadece eş ve annelik olması gerektiği, eğer cinayete, şiddete yada istismara uğruyorsa bunu hak ettiği algısı yaratılmaktadır. Biz kadınları toplumsal hayatın dışına itmeye çalışan, cinsiyetçi ve ayrımcı bu tutum ve uygulamaları şiddetle kınıyoruz.

İstatistiklere göre 2011-2019 yılları arasında 2636 kadın cinayete kurban gitmiş. Ve bu cinayetlerin faillerinin %95 i eş,partner ve akraba olarak açıklanmıştır. Öyle bir düzen içindeyiz ki seçme ve seçilme hakkını tüm dünya kadınlarından önce kazanan biz Türk kadınları artık sadece cinayet ve istismar ile anılır duruma düşürüldük.

Ülkemizin son dönemlerde içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamı da yine en çok kadınları vurmaktadır. İlk işten çıkartılanlar, ücretleri arttırılmayanlar, hatta düşürülenler, ücretsiz mesaiye zorlananlar yine kadınlardır.

Kadın ne zamanki sadece bir cinsiyet olarak değil eşit bir birey olarak kabul edilir o zaman medeni toplumlar düzeyine ulaşmış oluruz. Kamuoyuna yansıyan ya da yansımayan kadına yönelik şiddet içeren her türlü olayın takipçisiyiz. Çünkü biz İYİ Parti’nin cesur kadınlarıyız.

 Geçmişte olduğu gibi bugünde mücadele etmekten hiçbir zaman imtina etmeyiz. Bizler eş ve anne olmayı bildiğimiz gibi yeri gelir tuğla taşır yeri gelir ülke yönetiriz.

Editör: TE Bilişim