Ak Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can 6-10 Mayıs Yunus Emre Kültür Sanat Haftası Münasebetiyle TBMM’de Gündem Dışı Söz aldı.

 Can şöyle konuştu: “Asırlar önce bu topraklara sevgi ve hoşgörü tohumlarını eken, milletimizin bugün ki kardeşliğinin mayasını asırlar önce çalan Yunus Emre’yi rahmetle anıyoruz.

 Yaratılanı yaradandan ötürü seven, sevgiyi sevdirenden bilen bir anlayışla bu toprakları birlik ve beraberliğe yuva yapan Yunus’u minnet ve şükranla anıyoruz.

 Ben gelmedim dava için benim işim, sevgi için dostun evi gönülerdir, gönüller yapmaya geldim diyerek gönüllere ışık tutan, Sayın Başbakanımızın ifadesiyle gönüller fatihi Yunus Emre’yi gönül diliyle, fethettiği gönüllerle anıyoruz.

 Yunus Emre Kültür ve sanat haftası kapsamında yapılan etkinlikler, başta Eskişehir olmak üzere ülkemizin dört bir köşesinde Yunus’un aşkını milletimize anlatıyor.

Bilindiği üzere 2013 Türk Dünyası Başkentliği yapan Eskişehir’imiz geçtiğimiz yıl içinde ve bugünlerde hükümetimizin büyük destekleriyle önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı, çok değerli kalıcı eserler kazandırıldı.
 İsmail Gaspıralı’nın İşte, dilde, fikirde birlik ilkesiyle Tüm Türk Dünyasına Kucak Açan Eskişehir, Yunus Emre’nin Gelin Tanış Olalım İşi Kolay Kılalım düsturuyla da Tüm Türk Dünyasına Gönlünü açmıştır.

Bilim ve sanat alanında yapılan faaliyetlerle de Türk Dünyası Başkenti olarak dünyanın ilgisi Eskişehir’de oldu.

Türk vizyon şarkı yarışmasıyla gönüllerden notalara dökülen ortak duygular, bu alanda yeni bir vizyon çizerken, Türk Dünyası Nevruzda Eskişehir’de buluştu. 30 ülkeden 300 milyonluk Türk Dünyası Ailesi; baharı Yunus Emre’nin şehri Eskişehir’den karşıladı.

                Türk Dünyasının sayılı, Taksim ve konak meydanlarından daha büyük bir meydan bu kapsamda Eskişehir’de bir buluşma, birlik olma noktası olacak.

Türk Dünyasından gelen misafirlerini ağırlayan Eskişehir, bu kapsamda On bini aşkın yavrumuzu da Türk Cumhuriyetlerine ve birçok balkan ülkesine göndermiştir. Yunus Emre’nin asırlar önce anlattığı kardeşlik iklimini tesis etmenin gayretiyle yaptığımız bu çalışmalar, inanıyorum ki geleceğimiz için yapılan en değerli kalıcı eserler olacaktır.

 Bugün ülkemiz istikrarı ve itibarı ile soydaşlarımızın yaşadığı topraklarda gururla anlatılırken, milletimizin eli hükümetimiz sayesinde Kırımdan Moğolistan’a, Kazakistan’dan Tataristan’a kadar uzanıyor, oradaki soydaşlarımızı da sahipsiz bırakmıyor.

Bizler de biliyoruz ki Yunus’un ayak bastığı bu topraklarda aynı dili konuşan insanlar olarak değil, aynı tarihi, aynı medeniyeti, aynı mazi ve istikbali paylaşanlar olarak da kader ortaklarıyız.  Ecdadımızın emaneti olan kardeşlerimiz de biliyor ki, kim ne derse desin Türkiye bu emaneti asla kaderine terk etmeyecek, asla boynu bükük bırakmayacaktır.

 Yunus Emre’nin, Mevlana’nın, Hacı Bektaş-ı Velinin ektiği hoşgörü, sevgi ve kardeşlik tohumları sayesinde bugün görüyoruz ki atılmak istenen fitne tohumları bu topraklarda bir daha asla yeşermeyecek. Bizler bu birlik ve beraberliğe ülkemizin dört bir köşesinde sahip çıktıkça, milletimizin bu kardeşliğe sahip çıktığını göstermesiyle ülkemiz yarınlarına artık daha da umutla bakıyor.  

 Bu toprakların mayasında, Yunusun bu sevgi medeniyetinin hamurunda, bizim tek millet olarak, tek vatan şuuruyla, tek devlet ve tek bir bayrak altında bir ve beraber olmamız vardır. Bizler hangi siyasi veya etnik düşünceye sahip olursak olalım, Yunus Emre’nin asırlar önce kurduğu bu sevgi medeniyetinin dışında kalamayız. İşte bu topraklar, bu kardeşlik için başbakanımız gibi baldıran zehrini içmeyi göze aldığınız sürece, Yunus Emre’nin sevgi medeniyetini yaşattığınız topraklar olabilir.

 Yunus’u anlamak yunusun diliyle gönüllere girmek kardeşliğimize sahip çıkarak bu kardeşlik için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olmakla mümkün olabilir. Adımız miskindir bizim, “Düşmanımız kindir bizim, Biz kimseye kin tutmayız, Kamu âlem birdir bize” diyen Yunus gibi kini nefreti bir kenarı bırakıp, bu toprakların ruhuna ihanet etmeden, yunusun gönlünü kırmadan; Bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeşliği yaşatmak dileğiyle diyor, Yunus Emre’yi rahmet ve minnetle bir kere daha anıyor saygılar sunuyorum. Son olarak bu akşam ki final maçın da Eskişehir sporumuza başarılar diliyorum.

Editör: TE Bilişim