Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Aksoy (ESKÜLTÜRDER) Eskişehir Kültür Derneği Mehter Takımını ziyaret etti…

Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Aksoy, ‘Mehter Takımı ve dahi marşların ecdadımızın bizlere bıraktığı bir miras olduğunu belirterek, “Mehter, bizim tarihimizde en önemli mihenk taşlarından bir tanesi ve dahi köklü tarihimizin en önemli zaferleri ne ışık tutan /yansıtan aynasıdır…

Eskişehir Kültür Derneği Mehter Takımı, Kent’imizin güzide bir grubu… Eskültürder Mehter Takımı Kent’imizde ve Ülkemizin birçok yerinde programlara imza atıyor… Bu minvalde bu denli önemli görevi üstlenen, Mehter Takımımızı ziyaret ettik… Başta İsa Canseven ve nezdinde tüm dernek üyeleri kendi adıma ve Necip Türk Milleti adına teşekkür ediyorum… Ve buradan 14 Aralık 2019’da ‘Yarım asrın müşahidi ÜLKÜ OCAKLARI’ Şölenimizde Eskişehir Mehter Takımızın da Eskişehir Ülkü Ocaklarımızın programında bizlerle olacağını duyuruyorum. Bir kez daha kendilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum”  dedi.

Eskültürder başkanı İsa Canseven ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek ‘Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Sayın Kazım Aksoy’un ziyaretinden ziyadesiyle çok memnun olduk. Eskültürder olarak biz bize bırakılan bu cennet vatanı korumamız gerektiği gibi kültür mirasımızı da gelecek nesillere aktarmayı bu topraklar için can veren atalarımıza karşı bir borç bildik ve borcumuzu da ödemek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Allah cc nasip ederse konser şöleninde bizlerde o salonda olacağız’ şeklinde konuştu.

İsa Canseven ve beraberinde ki dernek üyeleri Eskültürder Mehter Takımı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim