Eskişehir Ülkü Ocakları 4 Ocak 1968 yılında şehit edilen, ülkücü camianın ilk şehidi olan Ruhi Kılıçkıran’ı anmak için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

Programda Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif okundu, dualar edildi. Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif’i imam hatipler Ali Yörük, Hüseyin Poyraz ve Cüneyt Çakır okudu.

Programa MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Eskişehir Ülkü Ocakları yönetimi, ilçe ocak başkanları ve teşkilat üyeleri katıldı.

Eskişehir Ülkü Ocakları’ndan yapılan açıklamada “Ruhi Kılıçkıran, 1946’da Osmaniye ilinde dünyaya gelen, örnek bir Müslüman, güzel ahlâk timsali inançlı bir ülkü eriydi. Varlığıyla Türk düşmanlarının karşısında sarsılmaz bir bent olan büyük dava adamı, şehadetiyle de davası uğruna serden geçen bir neslin öncüsü olmuş, ülkücü hareketin kutlu neferlerinin sahip olduğu uhrevi makamın ilk sahiplerinden olmuştur… Ruhi Kılıçkıran Türk milletini asil kılan değerlerin cisimleşmiş hali, milli birliğin ve vatanın bütünlüğünün anıtlaşmış bir sembol, Türklüğe hasım odakların korkulu rüyası, yavuz düşmanıydı... Ruhi Kılıçkıran, ülkücüydü… 4 Ocak 1968’de hain eller tarafından şehit edilen, yiğit dava adamı, ilk ülkü şehidi, örnek insan Ruhi Kılıçkıran’ı ebediyete intikalinin sene-i devriyesinde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Allah CC bu dava uğrunda ömürlerini tüketmiş olan bütün ülkücü şehitlerimizden razı olsun. bizlerde abilerimizden devraldığımız bu bayrağı, Allah CC’ın izniyle yere düşürmeden taşıyacak ve bizden sonraki arkadaşlarımıza devredeceğiz”  denildi.

Editör: TE Bilişim