Ak Parti İl Başkanı Dündar Ünlü il binasında basın toplantısı düzenledi. Ünlü, açıklamasında Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. Ünlü Büyükşehir'i Sokak Hayvanlarına karşı proje üretmemekle eleştirirken,  asfalt katılım payı konusunda da açıklamalarda bulundu. Büyükşehir'i engellendim edebiyatından vazgeçerek hizmet moduna geçmesini önerdi. Ünlü'nün açıklaması şöyle; "Ramazanın bereketinin ve kucaklayıcılığının önce şehrimizi ve tüm ülkemizi sarmasını temenni ediyor, bölgemizdeki ve tüm dünyadaki acıların son bulmasına vesile olmasını diliyorum. Şu mübarek günlerde dahi vahşetten geri durmayan canileri nefretle kınıyorum. Saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Halen vatan topraklarını koruma mücadelesi veren askerlerimize ve güvenlik güçlerimize de güç kuvvet ve muvaffakiyetler temenni ediyorum.
Şehrimizde bir yandan Ramazan eda edilmeye çalışırken diğer yandan gündemde maalesef Eskişehir’e yakışmayacak tablolar görmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesinin yapmaya çalıştığı hayvanat bahçesine sokak hayvanlarının saldırması ve orada tutulan ceylanları parçalaması vakasını hayretler içinde izledik.
Daha geçen yıl Batıkent’te genç bir insanımızın ölümüne neden olan başıboş hayvanların şehrimizde hatta ülkemizde oluşturduğu travma geçmemişken şimdi yeni bir olay daha yaşadık. Bu süreç içerisinde Büyükşehir Belediyesi  sokak hayvanları ile ilgili hangi yatırımı yapmış ve hangi çözümü aramıştır. Şehrimizde insan ölümüne, hayvanat bahçesinde tutulan ceylanların parçalanmasına ve basına yansımayan belki onlarca, belki yüzlerce yaralanmaya sebep olan sokak hayvanları probleminin Büyükşehir Belediyesini harekete geçirmesi için daha ne olması gerekiyor.
Bu tartışmasız bir ihmal ve vurdumduymazlıktır. Buradan önemli bir uyarıyı da iyi niyetle yapmak istiyorum. Henüz son yıllarda ağır bir kış geçirmedik. Ağır bir kış geçtiğinde sokak hayvanları probleminin daha da büyüyeceğini şimdiden bildiriyoruz. Önünüzdeki yaz acil bir biçimde çözüm için adımlar atılmalıdır. Merkez belediyeler sorumlulukları birbirinin üzerine atmadan hemşerilerimizi rahatlatmak zorundadırlar. Eskişehir halkı adına konunun takipçisi olacağımızı hemşerilerimize buradan bildiriyoruz.
ASFALT KATILIM PAYLARI
Değerli basın mensupları, bir diğer önemli konu ise hemşerilerimizden alınmamasını istediğimiz asfalt katılım paylarıdır. Belediyelerin döktüğü asfaltın yaptığı kaldırımın parasını vatandaşlardan almasının zaruri olmadığını yasalaştıran AK Parti hükümetidir. Eskişehir’de de biz alınmaması yönünde AK Parti grubu olarak Büyükşehir Meclisinde karar aldık.  Belediye Başkanı ise mahkemeye giderek illa döktüğüm kaldırımların parasını vatandaştan alacağım dedi. Mahkemeye giden Büyükşehir Belediye Başkanına mahkeme de katılım payı alamazsın dedi. Meclisin kararı yerindedir.
Biz ise bu kararı alırken yatırımların doğru yere yönlendirilmesi, bütçenin doğru yerde kullanılması gibi kriterleri baz alarak bu dönem alınmasın demiştik. Şimdi yine aynı fikirdeyiz. Aslına bakarsanız daha önce de kalabak Suyu zammı ile ilgili gündem oluştuğunda da aynı cevaplar verilmiş, suya zam yapılmazsa yatırımlar aksar, denilmişti. Ancak 2015 yılında zam yapılmamasına karşın Eski’nin kasasındaki 49 Milyon para bizim haklılığımızı ortaya koydu. 49 Milyonun yanında ayrıca Büyükşehir Belediyesine emanet verilen 42 Milyonu da düşünürseniz vatandaşa zam yapmadan da 91 Milyon ile hizmet edilebileceği ortaya çıktı. Zam olmazsa yatırım yapamaz denen Eski yılı 38 Milyon net kar ile kapattı. Yani yine aynı bahanelerin arkasına sığınarak para diye vatandaşa gitmek doğru değildir. Başka harcamalara para bulabilen Büyükşehir Belediyesi temel hizmetler için de bütçesini kullanmalıdır. Evet meclis kararı ile asfalt katılım payı alınabilir, ancak zaten ortada pek de yapılan yeni bir yol yokken, trafik keşmekeşi dayanılmaz boyutlara ulaşmışken hizmetin ulaşmadığı, sorunlarının çözülmediği vatandaşa katılım payı ver, para ver demenin bugünkü şartlarda hala uygun olmadığını düşünüyorum.
Buradan hemşerilerime bir hatırlatma yapmak istiyorum. Malumunuz toplu taşıma araçlarının alınması, teleferik yapımı ve nice şehrimize kazandırılacak işler için olumlu gördüğümüz her kararı destekledik. Şimdi kalkıp dinlemekten sıkıldığımız engelleniyoruz edebiyatına, iş yapamıyorum namelerine sığınmadan harekete geçin. Emeklilik modundan şehre hizmet moduna geçiş yapın.
Biz şehrimizi ve insanlarımızı seviyoruz. Önceliğimiz Eskişehir’imizdir. Takibimiz hemşerilerimiz adına sürecektir. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." 

ESKİŞEHİRSPOR SİYASETE ALET EDİLMEMELİ
Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Eskişehirspor’un küme düşmesi ve yeni yönetimi konusunda şunları söyledi: “ Eskişehirspor’un küme düşmesini istemezdik ama maalesef düştü. Bu durum bizi üzdü. Yeni yönetime başarılar diliyoruz. Onların da çok fazla ağlamalı söylemlerde bulunmaması lazım. Sonuçta her şeyi bilerek geldiler. Başarılı olacaklarını umuyorum. Ancak bu dönemde yine 3 CHP’li belediye bugüne kadar Eskişehirspor’a hiçbir katkı sağlamadı. Ama öyle şamatalı işler olduğunda örneğin taraftar iftar veriyor, bu o 3 belediyenin başkanını orada görüyoruz. Eskişehirspor’a bir faydanız mı var kardeşim sizin? Peki, şamata yapmak için oraya neden geliyorsunuz? İşte onlar gelir. Eskişehirspor’u onların siyasete alet etmelerini engelleyecek olan Eskişehirspor yönetimidir. Eskişehirspor yönetimi takıma hiçbir faydası dokunmayan belediyeleri bu tür şamatalara sokmamalı. Herkes dik durmalı. Siyaset yalan dolan iş değil. Siyaset düzgün yapılmalı hizmet için yapılmalı. Herkes çıkıp net konuşmalı.”  Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in riskli alan projesi tanıtımında sarf ettiği, “ Bu proje hükümetin projesidir” sözlerini nasıl değerlendirdiği sorusuna ise Ünlü şu yanıtı verdi: “ Hükümetimiz kanunu çıkardı. Kanun net ortada. Büyükşehir Belediyesi de dönüşümü ben yaparım dedi ve dönüşüm yetkisi kendisine verildi. Proje hazırlandı ve tanıtıldı. Bundan sonraki süreçte vatandaşlarla uzlaşması gerekiyor. Sonrasında da ya kendisi yapacak ya da yapmayacak. Bunu kendileri bilir. Ben henüz projeyi incelemedim.”
 
Editör: TE Bilişim