İyi Parti Ekonomiden sorumlu Eskişehir İl Başkan yardımcısı Adnan Türkmen, sel ve dolu hasarının İğdir ve Kapıkaya mahallelerinin yoğun bir şekilde etkilediği ifade etti.

Türkmen, sel ve dolu yağışları nedeniyle mağdur olan çiftçileri yerinde ziyaret ettiklerini ilçede tarımla ilgili kurumları ziyaret ettiklerini söyledi. Kapıkaya'da yapılan incelemede sel felaketinin dere yataklarını ıslah edilmemesinden ve mecra düzenlemelerinin yapılmamasından kaynaklandığının tespit edildiğini kaydeden Türkmen, "Selin sürüklemiş olduğu taş, moloz ve çamurların domates ekili alanlara zarar verdiği görülmüştür. Hasan tespiti ile ilgili ilçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri gerekli çalışmalara başlamış olup, hasar miktarlarının çalışmalar neticesi netleşeceği bildirilmiştir" dedi.

İyi Parti Ekonomiden sorumlu il başkan yardımcısı Adnan Türkmen, "Seyitgazi ilçesinin Yahnikapan, Türkmentokan, Kalkanlı, Aksaklı, Güllüce, Yenikent, Büyükdere, Karatepe ve kısmen Doğançayır ve diğer mahallelerde dolu yağışı nedeniyle arpa, buğday ve mısır ekili alanlarda yüzde 100'e varan hasar tespit edilmiştir. Şeker pancarı tarlalarında da kısmen hasar olduğu tespit edilmiştir. 3 ilçemizdeki tarım üreticilerinin zararlarının giderilmesi ve akış rejimlerinin de değişmesi dikkate alınarak mecra düzenleme ve dere yataklarını ıslah etmeye yetkili makamları davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

                                                                                                                                                

Editör: TE Bilişim