CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Başbakan Binali Yıldırım’ın AKP Grup Toplantısında yaptığı Acil Servisler ile ilgili açıklamaya tepki gösterdi. Kendisi de tıp doktoru olan Usluer, “ Başbakan başka bir ülkede mi yaşıyor?” diye konuştu.
 
 Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi’nde Başhekim Yardımcılığı görevinde de bulunmuş olan Prof. Dr. Gaye Usluer, Binali Yıldırım’ın, “Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar …” sözlerine sert tepki gösterdi. Usluer, “Acil servislerimizde yaşanan şiddet olaylarından, Öldürülen sağlıkçılardan, Acil servislerin yoğunluğundan ve çalışma şartlarının zorluğundan, hastaların yaşadığı sıkıntılardan Başbakanın haberi yok sanırım ya da biz başka bir ülkede yaşıyoruz, ya da Başbakan bu ülkenin başbakanı değil.  İnsan hayret ediyor bu tür açıklamalar karşısında” şeklinde konuştu.
 
 
 
Eskişehir Tabip Odası’nın yaptığı basın açıklamasına da atıfta bulunan Usluer, Acil servislere acil olmayan nedenlerle yığılmaların AKP’nin Sağlıkta Dönüşüm Programı ile tavan yaptığı konusundaki açıklamalarına katıldığını, her yıl acil servislere 115 milyon kişinin başvurduğunu,  AKP’nin başta sağlık ve eğitim başta olmak üzere tüm politikalarının iflas ettiğini ve ciddi anlamda ülkeyi çıkmaza sürüklediğini söyledi. Başbakanın yine kadın üzerinden ve kadını metalaştırarak yaptığı açıklamaların ise devlet adamı sorumluluğundan ve bilincinden uzak düşük profilli açıklamalar olduğunu savundu.
Editör: TE Bilişim