Hakkında dava açılan Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi Gaye Usluer bugün 10:00 sularında hakim karşısına çıktı.

CHP’nin 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından yayımladığı bildiri nedeniyle dönemin 60 Parti Meclisi (PM) üyesi hakkında Ekim ayında açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” davalarının görülmesine devam edildi.

Dava sonrasında Esgazete’ye konuşan Usluer, bu bildirinin siyasi bir partinin siyasi görüşünün dile getirdiği bir metin olduğuna dikkat çekti ve muhalefetin susturulmak istendiğini belirtti. Şu anda mahkemenin Asli Ceza’da görüldüğünü ifade eden Usluer, duruşmada; eski milletvekillerinin Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaları gerektiğini belirttiklerini aktardı. Bu nedenle itiraz ettiklerini dile getiren Gaye Usluer, görevsizlik kararı talep ettiklerini  ve bildiriyi imzalayan 60 kişi için davanın birleştirilmesini talep ettiklerini söyledi.

Bildirinin üç yıl önce yazıldığını anımsatan CHP PM Üyesi Usluer, “Bildiride; Türkiye’nin normalleşmesi gerektiğine işaret ettik. Ana muhalefet partisi olarak iktidar partisini uyardık. Şahsi olarak kimseye hakaret etmedik” şeklinde konuştu.

Duruşmada; CHP PM Üyesi ve eski Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer’i Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü’nün yanı sıra CHP yönetiminde önemli isimler de yalnız bırakmadı.  Duruşma 20 Şubat tarihine ertelendi.

Editör: TE Bilişim