Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Demir, partide yaptığı basın açıklamasında ülkedeki uyuşturucu kullanımı ile ilgili açıklama yaparak yapılan araştırmalarda ülkemizde madde kullanım bozukluğunun 5-14 yaş arasındaki çocuklarda arttığını vurguladı.

Kolluk kuvvetlerinin, emniyet müdürlüklerinin gösterdikleri gayrete teşekkür eden Demir, “Bu belanın def edilmesi için sadece Emniyet ve tedavi merkezleri yetmez. Böylesi köklü ve gittikçe büyüyen bir belaya karşı topyekün mücadele edilmelidir. Uyuşturucu piramidinin en altındaki birkaç torbacı ve kullanıcıyı gözaltını alıp, oradan tedavi merkezlerine göndermek çözüm değildir” dedi.

Bu belanın çözümü için aileden okula, sosyal çevreden sosyal medyaya kadar tüm çevrelerde organize olunması gerektiğini vurgulayan Demir şunları söyledi:

“Uyuşturucu içerikli film ve diziler yasaklanmalıdır. ‘Torbacı’ olarak bilinenlere yapılan operasyonların daha fazlası ‘Baronlar’a yapılmalıdır. Kaçak uyuşturucu trafiği uluslar arası işbirliği ile kesilmelidir. Dijital ortamlardaki uyuşturucu trafiği ise siber ekipler tarafından tespit edilerek önlenmelidir. Hepsinden önemlisi gençlerimizin uyuşturucu tuzağına düşmesine neden olan sosyo-ekonomik sebepler ortadan kaldırılmalıdır. Bu konunda en büyük görev iktidara ve TBMM’ne düşmektedir.”

                                                                                                                            

                                                                    

Editör: TE Bilişim