CHP’nin Pazar toplantısında konuşan il başkanı Talat Yalaz şunları söyledi;

Değerli milletvekillerimiz, belediye başkanlarım, partimizin ilçe başkan ve yöneticileri ve çok değerli Cumhuriyet Halk Partililer. Hepinizi saygı ve seygiyle selamlıyorum.

Esnaf odaları niye sesiniz çıkmıyor? Esnaf odaları niye sesiniz çıkmıyor?

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimleri hem Eskişehir’de hem de tüm Türkiye’de başarı ile geride bıraktık. Eskişehir’de nüfusun %96 sıhalihazırda Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları tarafından yönetilmektedir. Bu başarıyı sizlerle birlikte başkanlarımız ve örgütümüz birlikte yarattı. Bu süreçte tüm aktör ve partililerimizin sürece aktif katılımı için yoğun bir çaba sarf ettik. Bunda da muvaffak olmanın haklı gururunu hepimiz yaşıyoruz. Küskünlükleri, eski parti içi mücadeleleri ve farklı ihtirasları partililerimiz bir kenara bırakarak; adaylarımızın etrafında kenetlendiler. Parti içi yapıcı dili hep kullandık ve genel başkanımızın da ifade ettiği gibi baba ocağımız olan partimizin örgütlü bütünlüğünü tüm şehre hissettirdik. Nerede gerekli isek oradaydık. Nerede olmamız gerekiyorsa orada bulunduk. Yılmadık yorulmadık ve hep birlikte başardık. Bu kadarla da kalmadık. Çevre şehirlerimiz kampanyalarında Eskişehiri örnek gösterdiler. Eskişehirden yayılan sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışı ülkenin dört bir yanını sardı. Bu gurur ve başarı sizlere ait.

Şimdi asıl işimiz yeni başlıyor. Sadece birçok büyükşehir ve illeri almakla kalmadık partimiz bugün Türkiye’nin birinci partisidir. Bunun üzerimize yüklediği coşku kadar sorumluluğun da farkındayız. Eskişehir’in caddeleri ve sokakları bizleri bekliyor. Bu seçimlerde halkımıza umut olan partimiz genel seçimlerde halkımızın derdine derman olacaktır. Değerli yoldaşlar hep birlikte halkımızla birlikte iktidara yürüyoruz. Terimizin damladığı bir tek sokak bırakmayacağız ve mutlaka ama mutlaka kazanacağız. 31 Mart itibariyle yatağa aç giren çocukların, işten eve gelip bomboş bakışlarla çocuklarına bakan geçim derdinden yüzü gülmeyen babaların, çocuklarının geleceğini değil çocuklarının karınlarını nasıl doyuracağını düşünen anaların, sefalet ücretine mahkum edilen emeklilerin, insanca yaşaması çok görülen emekçilerin tek umudu Cumhuriyet Halk Partisidir ve bizler de bunun farkındayız ve gereğini yapacağız. Bir seçim biter bir seçim başlar. Bunu kazandık sonrakini de kazanacağız,kazanacağız,kazanacağız.

5 Mayıs 1972. Gençliğini devrimci mücadeleye vakfetmiş olan bir delikanlı ve iki arkadaşı bir gün sonra 6 Mayıs şafağında idam edilecekler. Hücresinde ölümü bekliyor. En ufak bir pişmanlığı en ufak bir tereddütü yok. Sarsılmaz bir inanç ve irade ve ağzında da Nazım Hikmetin son günlerinde ağzından düşürmediği bir şiir. İzninizle okumak istiyorum.

DELİKANLIM ŞİİRİ

İdamlarının 52. Yıl dönümünde üç fidanları saygı ve minnetle anıyorum. Buradan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan , Hüseyin İnan, Mahir Çayan, Ulaş Bardakçı, Sinan Cemgil, Erdal Eren, Necdet Adalıya ve tüm devrim şehitlerimize ve en büyük devrimci ki en büyük devrim cehalete karşı olandır Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bin selam olsun.

En umutsuz anımızda Gazinin ‘Umutsuz durumlar yoktur umutsuz insanlar vardır ‘sözünü aklımıza çakacağız. Ve bunun vücut bulmuş hali olan mayıs genel seçimlerinin seneyi devriyesi dolmadan Türkiye’yi kırmızıya boyayan 31 Mart seçimlerini unutmayacağız. Davaya inancımız az ya da çok sarsıldı mı? Deniz Gezmişin idam sehpasında idam ilmiği boynunda iken tabureyi kendisinin devirmesini, birkaç dakika sonra öleceğini bildiği halde sesi titremeden attığı sloganları anımsayacağız. Sarsılmaz bir inanç ve tereddütsüz bir eylemlilik ile iktidara yürüyeceğiz. Nasıl kazanacağımızı biliyoruz ve bir kez kazandık. Yine kazanacağız."

Editör: Mustafa YILDIRIM