Yalçın Komşu CHP Tepebaşı adaylığını açıkladı. Komşu'nun adaylık açıklaması şöyle; "Çok kıymetli Cumhuriyet Halk Partisi Tepebaşı Üyesi Arkadaşlarım ve yoldaşlarım herbirinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

          Sizler tarafından sıklıkla dile getirilen, iktidar hedefimize umut ve kararlılıkla yürüyebilmek için kaçınılmaz olan, değişimi gerçekleştirmek amacı ile önümüzdeki Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongresinde, CHP Tepebaşı İlçe Başkan Adayı olduğumu bilgilerinize sunuyorum.

          Şahsımda duyduğum başarma kararlılığı ve inancı ile, Cumhuriyet Halk Partimizin gücüne güç katmak için,  Tepebaşı'nda yapılacak olan her seçimde partimizin birinci parti olması için, önce kırgın ve küskün olan partililerimizin sonra tüm Tepebaşı halkımızın gönüllerini fethetmek için, parti içinde yeniden demokrasinin sağlanması için, aynı iradeyi gösterebilecek bir yönetim kurulu oluşturarak, tüm Tepebaşı CHP üyeleri ve gönüllüleri ile birlikte güçlü bir ÖRGÜT yapılanmasını sağlayacağıma olan inancım ve büyük bir heyecanla aday olduğumu bilmenizi istiyorum.

          Herkes bunu böyle bilmelidir ki, Türkiye'miz de demokrasinin yeniden inşaası, Cumhuriyet halk Partisi'nin iktidarı ile mümkün olacaktır. İşte bu uğurda söyleyecek sözümüz, yapılacak çok işimiz olduğunu tüm Cumhuriyet sevdalılarının dikkatine sunuyorum. Yine bilinmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm örgütleri, iktidara giden yolda siyaseti parti binalarında yaparak asla başarıya ulaşamazlar. Denenmişi tekrar ederek asla vakit kaybına lüksümüz yoktur. Başarıya giden yolda en önemli görevimiz siyaset üretmek olmalıdır. Bunu da ancak ve ancak yapılacak olan değişim ile sokakta, tarlada, fabrikada, sivil toplum kuruluşları ile birlikte, işçi, işsiz, köylü, esnaf, sanayici, öğretmen, memur, din görevlisi, akademisyen, emekli ve ev kadınları ile insanın olduğu her yerde kurtuluşa inanan tüm kesimlerle birlikte aynı safta, omuz omuza, birleşe birleşe siyaset yaparak, çözüm üreterek başarabiliriz.

          Tabiki Türkiye için demokrasiyi hedeflerken parti içinde bunu gözardı etmek tam anlamıyla samimiyetsizlik olur. Bu sebeple önümüzdeki kongreler sürecinde tüm ilçeler ve il kongremizin tek adaylı seçim yerine, çok adaylı, vizyonu ve projeleri olan, rekabetin kaliteyi ve çıtayı yükselttiği düşüncesi ile demokrasi ve kazanımları artırarak gerçekleşmesini temenni ediyorum.

          Talip olduğum görevin, sorumluluğunun, öneminin, büyüklüğünün ve zorluğunun son derece farkındayım. Aynı zamanda bu zorlu göreve talip olmak için, gerekli olan sorumluluk, çalışkanlık, dinamizm, enerji, iletişim ve yönetişim becerileri ve deneyimine layıkıyla sahip olduğuma inancım ve özgüvenim tamdır.

          Başkanlığımda oluşacak yeni yönetim, öncelikle üyeler ve gönüllülerimiz ile yeni bir gönül bağı kuracaktır. Bununla birlikte geniş katılımlı bir yeniden yapılanma ile çalışmalara başlayacaktır. Üyelerimizin, mahalle sorumlusu, delege, seçim görevlisi ve çalışma komisyonu üyesi olarak, aktif bir şekilde çalışmalara katılımlarınının sağlanması acil bir zorunluluktur.

          Bu sebeplerden yola çıkarak, içinde bulunduğumuz Türkiye şartlarında, artık umutların tükenmekte olduğu bu günlerde, Tepebaşılı vatandaşlarımızın, Cumhuriyet Halk Partisi ile gelecek güzel günlere olan umut ve inançlarını yeniden yeşertmek için, oluşacak ilçe yönetim kurulumuz ile ilçe kadın ve gençlik kollarımız ile kuracağımız çalışma komisyonları ile mahalle temsilcilerimiz ile muhtarlarımız, belediye meclis üyelerimiz ve belediye başkanımız ile CHP'ye Tepebaşı'nda yeni bir yüz, yeni bir imaj, yeni bir ivme kazandıracağımız konusunda sizlere söz veriyorum.

          Önümüzdeki günlerde, sizlerin oylarınız ve destekleriniz ile sağlayacağınız değişim ile 2 yıllık görev süremiz içinde gerçekleştirmeyi planladığımız projeleri detaylı olarak sizlerin bilgilerine sunacağız.

          Sözlerimi burada bitirirken, sizlere ulaşmamızda emeği geçen tüm basın emekçilerimize de büyük bir teşekkürü borç biliyor, şükranlarımı sunuyorum."

Editör: TE Bilişim