BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, askeri harekat, ABD’nin bölgede tampon bölge oluşturulma isteği ve yerel seçimler ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Tunç, yerel seçimlerde BBP’nin şahlanış seçimi olacağını ifade etti.

Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, ABD'nin Fırat’ın Doğusu’nda yaptıkları tüm yatırımlara zarar vermemek adına apar topar “Tampon bölge” teklifini sahaya sürdürdüklerini söyledi.

"Türkiye'nin sahaya inmiş ve çatışarak alt edemeyeceklerinin bildikleri askerî hareketliliğini, önerdikleri bu 'tampon bölge' derinliğinde meşgul ederek 'oyalamayı' düşünüyorlar" diyen BBP Genel Sekreteri Tunç şunları söyledi:

"Türkiye Afrin, Fırat-Kalkan ve İdlib’teki askeri kararlılığını ve hareketliğini Fırat’ın doğusunda da göstermelidir. "Cazip" dahî olsa, ABD’den bu istikamette gelecek tekliflere itibar edilmemeli teyakkuzla yaklaşılmalıdır. ABD’nin hasmımız olduğunu ve fırsat bulduğunda ülkemize yapıp ettikleri düşmanlıkları unutmamalıyız.

Bu nedenlerden ötürü; Türkiye kendi tehdit ve tehlike temizliğini bizzat yapıp, kendi elleriyle tampon bölgeleri oluşturup ondan sonra masabaşı müzakere sürecine geçmelidir!

Ayrıca ABD’li  yetkililerin Suriye’den çekilme şartı olarak pkk ypg  ve pyd’yi Kürtler olarak nitelendirilip onları katletmeme garantisi isteyeceklerini ifade etmeleri de büyük bir çirkinlik ve hadsizliktir.  Birincisi pyd ypg terör örgütüdür. Terör örgütlerini dünyaya Kürtler diye tanıtmak bir kere kürtlere büyük bir haksızlık ve iftiradır. İkincisi Kürtler bizim kardeşimizdir. Terör örgütleri ise bizim düşmanımızdır.  Bu coğrafya da anasır ı İslamiye diye anılan Türkler, Araplar ve Kürkler kardeştirler. Binaenaleyh birinin diğerine karşı ABD’nin de korumasına ihtiyacı yoktur.

Seçim hazırlıklarını sürdürüyoruz

Bugün burada bulunan başkanlarımızla birlikte, 31 Mart Yerel Seçimleri konusunda, Belediye Başkan adayları, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyeleri aday adaylarımızı konuşacağız.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler; 29 Ocak 2019 tarihinde 26. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun emaneti, kurumsal yapısı olan milliyetçi, maneviyatçı demokrat kimliğe sahip  Büyük Birlik Partisinin zafer ve şahlanış seçimleri olacaktır Allah’ın izniyle.

'Türkiye'nin İtibarı ve Siyasetinin Yüz akı' Büyük Birlik Partisi her zaman ve şartta; devletin bekâsı, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin istiklâl ve istikbâlini önceleyerek, Cumhur İttifakı'nın ruhuna bağlı ve Cumhur İttifakının içinde olduğunu beyan etmiştir. Yerel seçimlerde de bu hususa ve duruşumuza azami derecede hassasiyet göstereceğiz.

Biz önümüzdeki yerel seçimlerle alakalı tüm seçim çevrelerinde, gerekli olan seçim hazırlıklarımızı büyük bir titizlikle yüksek bir motivasyonla sürdürüyoruz. Bu istikamette 7 bölgede; il, ilçe, gençlik ve kadın kuruluşlarımızla birlikte bölge toplantıları tertip ediyoruz.

Büyük Birlik Partisi, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak bu seçimlerde belediye başkanlıkları, meclis üyeliği, il genel meclis üyeliklerinde kendi aday ve amblemi ile sahada olacaktır.

Tüm seçim bölgelerinde belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği adaylarımız hazırdır ve mutlaka göstereceğiz, listemizi vereceğiz ancak, Büyükşehirlerle ilgili bazı istisnalar olabilir. Bu da kaideyi bozmayacaktır.

Hazırlığımız yüksek, genel durumumuz istekli, gayretli ve ümitlidir. Önümüzdeki seçimlerden büyüyerek çıkacağız.  26 yıllık uzun ömrümüzde edindiğimiz tecrübemizin, kurumsal sinerji ve enerjimizin sahadaki karşılığını tüm Türkiye hissedecektir.

Dileğimiz odur ki, 31 Mart seçim süreci; hiç kimsenin kendi hatırını HAKK’ın hatırı önüne geçirmediği, kırgınlıkların üzüntülerin en az olduğu, yüce kitabımızda emredilen “Yumuşak Söz” ilkesinin azami şekilde pratiğe döküldüğü bir süreç olsun.

Ve yine dileğimiz odur ki;

İnşaAllah, kutuplaşmanın ve ayrışmanın en alt seviyelerde olduğu, kural ve etik tanımadan ağır ve kirli üsluplarla siyasi propagandaların yapılmadığı, siyasilerin germediği toplumun ise gerilmediği ve ayrışmadığı barış içinde bir seçim süreci yaşarız.”

Editör: TE Bilişim