Başbakan’ın görevi bırakmasını yorumlayan Yörük, “Bir şirket patronu edasıyla hareket edip Başbakan değiştiren, ağzından düşürmediği millet iradesini sadece sözde olduğunu gösteren, sandıktan çıkan sonuca saygı duymayan bu düşünce karşısında tüm halkımızı bir kez daha uyarmak zorundayız. Geldiği günden bu yana ekonomide, dış siyasette, iç siyasette, hukuksal mekanizmada, orduyla ve kendi içlerinde bile sürekli kavga eden, kendisine muhalefet eden herkesi düşman ve hain gösteren bu zihniyet üreticinin, sanayicinin, çiftçinin, besicinin, işçinin, memurun kısacası 70 milyonluk koskoca bir halkın sorunlarını çözmek yerine kendi egolarını ve hırsını halkın üstünde tuttuğunu göstermeye devam ediyor” diye konuştu.
İŞTE ESKİŞEHİR’DE RAKAMLARLA SON DURUM
“İçinde yaşadığımız Eskişehir’de bile içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar o kadar ayyuka çıkmış durumda ki devletin resmi rakamları bile Eskişehir’in içinde bulunduğu koşulları gözler önüne seriyor” diyen Yörük, konuyla ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü: “TÜİK’e göre yılın ilk üç ayı itibariyle Eskişehir’imizde ihracatımız yüzde 3,3, ithalatımız yüzde 7,3 düşmüş durumda. Sürekli dış fazla vermesi ile övündüğümüz ilimizde dış fazla neredeyse yarı yarıya düştü. Merkez Bankası verilerine göre ilk üç ayda ilimizde 17 milyon 315 bin liralık senet protesto edilmiş durumda. Tam olarak yüzde 5 artış yaşanmış. Daha fecisi ve ürkütücü olanı bankalardan çekilen kredilerde rekor seviyede icralıklar yaşandı. BDDK verilerine göre Eskişehir’den çekilen toplam nakdi kredilerin yüzde 3,2’si icralık olmuş. Bu bir cumhuriyet rekoru. Daha hiç bir dönemde 2,5’i geçmeyen bu oran ilk kez 3’ün üzerine çıkmış durumda. Bankalardan çekilen toplam kredinin ne kadarı icralık olmuş biliyor musunuz? Tamı tamına 375 milyon 320 bin liralık kısmı. Yani üç aylık ihracatımızdan bile fazlası aynı dönemde icraya düşmüş.”
Ülkenin ve Eskişehir’in ciddi bir kriz döneminde olduğunu söyleyen Yörük, “Bu kadar ciddi bir kriz döneminde, üreticinin, sanayicinin, işçinin, memurun, besicinin, çiftçinin yaşam koşullarının ağırlaştığı bir dönemde biz hükümet yetkililerinden çözüm üretmesini beklerken onların uğraştığı konular birilerinin hırs ve egolarını tatmin üzerine kurulu. Eskişehir gibi ekonomisi güçlü bir kentte tablo böyleyse varın sizler 81 ilimizin genelini düşünün. Bu kara tablonun ortadan kalktığı, üretenin hakkını aldığı ve eşitlikçi bir toplum için herkesi CHP çatısı altında birleşmeye ve daha güçlü muhalefet için örgütlenmeye bir kez daha davet ediyoruz” diye konuştu.
 
 

 
Editör: TE Bilişim