CHP Genel Merkezi tarafından milletvekilleri ve parti meclisi üyeleri arasından seçilen 25 kişilik bir grup, 25 Aralık 2014’de 25 farklı ili ziyaret ederek, ortak basınç açıklaması yaptı.

 

Bu ziyaretlerde il ve ilçelerin tüm yönetimleri, eski il ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleriyle de toplantılar düzenlendi. Çorum ilini ziyaret eden Parti Meclisi Üyesi Prof Dr Gaye Usluer yaptığı basın açıklamasında Türkiye’de 17 ve 25 Aralık 2013 tarihlerinde yaşanan yolsuzlukların, Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini, hükümetin neredeyse tüm organlarının yolsuzluğa bulaştığını, bu nedenle de yolsuzluk olaylarını örtbas etmeye çalıştığını söyledi. Bu nedenle CHP’nin 17-25 Aralık haftasını Hırsızlık ve Yolsuzlukla mücadele haftası ilan ettiğini belirten Usluer, haklarında yolsuzluk iddiası bulunan 4 eski bakana ait komisyon raporuna dair 22 Aralık’ta meclis oylaması yapılması gerekirken, AKP tarafından oylama tarihinin 5 Ocak 2015’e ertelendiğini kaydetti. Bu yüzden CHP olarak hırsızlık ve yolsuzlukla mücadele haftasını 5 Ocak 2015’e kadar uzattıklarını söyleyen Usluer, yolsuzluklar nedeniyle siyasal üstünlüğünü kaybeden AKP’nin yolsuzluğa adı karışan bakanlarla ilgili verecekleri kararda vicdanlarının sesini dinlemelerini dilediklerini söylerken, Milli İrade’nin eski bakanların yüce divanda yargılanmalarını ve eğer suçsuzlarsa Yüce Divan’da aklanmalarını aksi halde suçlarının cezasını çekmelerini beklediğini ifade etti.

 

İSMET İNÖNÜ’NÜN 41. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

 

25 Aralık tarihinin Türkiye Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 41. ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan Usluer, İnönü’yü bir kez daha sevgi, saygı, özlem ve rahmetle andıklarını belirtirken sözlerini Merhum İsmet İnönü’nün bir sözü ile bitirdi: “Bir ülkede Namuslular da Namussuzlar kadar Cesur olmazlarsa memleket kurtulamaz.”

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Editör: TE Bilişim