Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyeleri, 1- 7 Mart tarihleri arasında kutlanan “Muhasebeciler Haftası” nedeniyle Valilik Meydanı’nda bir araya geldi. Atatürk heykelinin önüne çelenk bırakılmasının ardından, üyeler adına Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı S. İlker Özokçu konuştu.

ÇALIŞANLARIMIZ ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPMAKTADIRLAR

Başta Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa vergi ve sosyal güvenlik bildirimlerinin, beyanların tanzimi ve gönderiminin meslek mensupları tarafından yapıldığını dile getiren Özokçu, “TÜRMOB ve Odalarımız kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin, büro çalışanlarımızın ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır"dedi.

Görev ve fonksiyonlarını yerine getirirken yaşadıkları birtakım sorunlar olduğunu aktaran Özokçu, hafta içinde kamuoyu ile detaylı şekilde paylaşacakları bilgileri iki başlık halinde belirlediklerini anlatarak şu bilgileri paylaştı: “TTK (Türk Ticaret Kanunu) başta denetim olmak üzere amacına tekrar kavuşturulmalı, bağımsız denetim tüm iktisadi işletmeleri kapsamalıdır. Mevzuat ve uygulamalardan kaynaklanan sorunlarımız giderilmelidir.”

Özokçu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sorunlarının çözümünde ilk tercihlerinin diyalog ve uzlaşma olacağını kaydetti. 

 

Editör: TE Bilişim