TMMOB Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu, 10 Kasım nedeniyle şu açıklamayı yaptı, "1881'de Selanik'te başlayıp, 1938'de İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda sona eren 57 yıllık yaşamına ne çok şey sığdırdı. Dünyada pek çok ülkenin onlarca yılda yapmayı başaramadığını O, on beş yılda gerçekleştirdi. Kurtuluş Mücadelesinden başarı ile çıktı, Lozan Barış Anlaşması'nı dünyaya kabul ettirdi, 29 Ekim 1923'de Cumhuriyet'i ilan etti. Tam bağımsız bir Türkiye idi özlemi ve başardı. Devrimleri ile çağdaş ve modern Türkiye'nin temellerini öylesine sağlam attı ki, Nutuk'ta anlattığı gibi "o iç ve dış düşmanlar " yıkmayı başaramadı.


Kadın erkek eşitliğini savundu. Türk kadınına her zaman güvendi. Ve Türk kadınının toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için öncü reformlara imza attı. Hiçbir ülkede hiçbir lider, kadın hakları için böylesine duyarlı olmadı ve böylesine savaşmadı.



Biz kadınlar da O'nun açtığı yolda azimle ilerledik. Engellere takılsak da yılmadık, çalıştık. Vali olduk, milletvekili olduk, öğretmen olduk, pilot olduk, asker olduk, doktor olduk, mimar olduk, mühendis olduk.


Bugün 10 Kasım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan bedenen ayrılışının 83. Yıl dönümü.


Zira O; idealleri, düşünceleri, dünya görüşü ve bize kazandırdıkları ile 83 yıldır aramızda! Dünya döndükçe; bizlerle olmaya devam edecek. Şu sözündeki gibi: "Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır."


Ey bugünümüzü sağlayan Ulu Atatürk,  Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği kadın üyeleri olarak sana çok şey borçluyuz.

Yolun yolumuz, ilkelerin ilkelerimiz, hedeflerin hedeflerimiz.


Asla sapmayacak, emin adımlarla ilerleyeceğiz. Söz veriyoruz!



Her 10 Kasım'da ve daima.


Saygı ve özlemle. Ruhun şad olsun!"




 

Editör: Mustafa YILDIRIM